{ "title": "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-kiymali-borek.gif", "date": "20.01.2024 23:14:50", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek, yapmak isteyenler bu tarifi uygulayabilirler. Çıtır çıtır bir börek olan bu tarifi dileyen misafirleri için yapsın, dileyen sabah kahvaltısı için hazırlasın.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Böreğin hazırlığına ilk olarak içi hazırlamakla başlayayım, İç malzemeyi kavura bileceğimiz bir tencerenin içerisine az sıvı yağ koyuyoruz. Soğanı ince ince kıyıyoruz ve tavaya koyuyoruz. Kuru soğanın kokusu çıkıp rengi döndüğünde tavaya, kıymayı koyuyoruz. Kıyma kavrulunca tavaya yeşil biberi ve domatesi doğrayıp ilave ediyoruz. Bu malzemeleri üç dakika kavurduktan sonra tavanın içerisine kuş üzümünü ve cevizi koyuyoruz. Son eklenen malzemelerin ardından pişmeye yakın, tuz, karabiber ve pul biberi ekliyoruz. Pişmiş olan iç malzemeyi soğutmak için geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Cam bir kâsenin içerisine süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı koyuyoruz. Bu harcı çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Bir adet baklava yufkasını ikiye bölüp yarısına hazırlamış olduğumuz sıvıdan sürüyoruz. Burada iç kısmın yumuşak olmasını tercih edenler sıvıyı biraz fazla koyabilirler. İç harcı koymuş olduğumuz yufkayı rulo yapıp ucunu açılmaması için su ile yapıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz böreği yağlanmış fırın kabına veya yağlı kâğıt sermiş olduğumuz pişirme kabına koyuyoruz. Böreklerin tamamını aynı şekilde sarıp hazırlıyoruz. Börekler bittiğinde pişirmeden önceki son işleme geçebiliriz. Hazırlamış olduğumuz sıvıdan böreklerin üstüne fırça yardımı ile sürüp, son olarak susam ve çörek otu serpiyoruz. 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırında böreklerin üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Börekler piştiğinde servis kabına alıp, servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }