{ "title": "Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Baklavalik-Yufkadan-Kiymali-Borek-58.jpg", "date": "20.01.2024 02:04:55", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek, Baklava yufkası açmak hiç de sanıldığı kolay bir iş değildir. Ustalık ister marifet ister. Çünkü o kadar ince bir yufkadır ki öden baktığınızda arkasını olduğu gibi görürsünüz. O zaman ne yapalım baklava yufkası açmayı bilmiyoruz diye bu nefis börekten mahrum mu kalalım? Tabi ki de kalmayalım. Artık pek çok market ve şarküteri ürünleri satan yerde hazır baklavalık yufkaya ulaşmak çok kolay. Paket şeklinde satılıyor. Baklavalık yufkadan yapılan börek çıtır çıtır ve tam kıvamında oluyor. Böreği pişirdiğinizde evi saran koku ise cabası. O zaman hemen kolları sıvayıp bu leziz böreği yapmaya başlayalım.

Baklavalık yufkadan kıymalı börek için gereken malzemeler
Kıymalı iç harç için
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayarak işe başlayalım. Çünkü malzemenin soğumuş olması gerekir. Yemeklik soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda soteleyelim. Soğanlar pembeleşince rendelenmiş patatesleri de soğana ilave edelim. Patatesler de sotelendikten sonra kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ve diğer baharatları ekleyip tatlandıralım. İç harcı bir kenara alıp soğutalım.

Baklavalık yufkalar ambalajından çıkarılıp bir müddet dışarıda beklediği zaman anında kurur. Bundan dolayı baklavalık yufkayı sararken elimizi çabuk tutmamız gerekir ya da diğer bir püf noktası olan baklavalık yufkanın altına nemli temiz bir mutfak bezi sermemiz de işimizi kolaylaştırır.

1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça yardımı ile su sürelim. Üzerine 2. Kat yufkayı serelim. Tekrar su sürelim. 3. Kat yufkayı serdiğimizde bu sefer de eritilmiş tereyağından sürelim. 3 kat olarak oluşturduğumuz baklavalık yufkanın kenarından başlayarak hazırladığımız kıymalı iç harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Elde ettiğimiz rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar oluşturalım.

Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Kalan tereyağını yumurta sarısı ile karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürelim. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine börekleri dizerek, 180 derece önceden ısıtılmış bir fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
" } ] }