{ "title": "Bulgurlu Kıymalı Köfte", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Bulgurlu-Kiymali-Kofte-58.jpg", "date": "20.01.2024 03:42:49", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Bulgurlu kıymalı köfte; sulu köfte çeşitlerinden bir tanesidir. Köfte Türk mutfağının yerleşmiş lezzetlerinden bir tanesidir. Ana maddeleri aynı olmakla birlikte yapacağınız sulu köfteyi farklılaştırmanız mümkündür. Bulgurlu kıymalı sulu köfte daha lezzetli olması ve dağılmasını önleyebilmek için içerisine pirinç ya da köftelik bulgur konularak yuvarlanmaktadır. Bebeğinizi ek gıdaya alıştırırken onun beslenmesi açısından etin besin değeri çok büyüktür. Normal köfte ve etin ise bebeklere yedirilmesi daha zordur. Bu nedenle köfteyi bu şekilde sulu yemek olarak yaptığınızda bebeğiniz için harika bir öğün hazırlamış olursunuz. Ayrıca içerisine pirinç yerine bulgur koymak hep yuvarlamanızı kolaylaştırır hem de daha besleyici olur. Ben sizlerle annemin klasik kıymalı köfte tarifini paylaşmak istiyorum. Ayrıca bulgurlu kıymalı köftenin içerisinde ben sebze kullanılacak şekilde tarife yazdım. İsterseniz sebze yerine haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Bulgurlu kıymalı köfte için gerekli malzemeler
Bulgurlu Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgurlu kıymalı köftenin yapımı için öncelikle köfteleri hazırlamak gerekir. Bu nedenle derin bir kâsenin içerisine kıymayı ve köftelik bulguru boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile belirtilen ölçülerde pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek iyice kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcının üzerini streç ile kaplayarak yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada sebzelerin hazırlanması işlemine geçebilirsiniz. Bunu için kuru soğanı yemeklik doğrayın ve biraz tuz ve sıvı yağ ile kısık ateşte iyice sotelemeye bırakın. Patatesi küp-küp doğrayın ve soğanların içine atarak onu da biraz kavurun. Patatesler hafif yumuşaklık kazandığında ise yemeğin salçalarını ekleyin ve kaynar suyu da ilave ederek tencerenin ağzını kapatın.

Bir yandan da köfteleri yuvarlamaya başlayın. İstediğiniz büyüklükte yuvarlayabilirsiniz. Elinize yapışmasın isterseniz elinizi biraz yağlayabilirsiniz. Yaptığınız köftelerin yapışmaması için un serpilmiş tepside bekletin. Yemeğiniz kısık ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra üzerine ufak doğranan havuçları atın. Havuçlarla birlikte de 10 dakika kaynayınca köfteleri ekleyin ve köfteler piştiğinde yemeğinizin altını kapatarak dinlendirin. Sulu köfte ekşili yenildiğinde daha lezzetli olur. Bu nedenle yanında limon ile servis yapabilirsiniz. Bulgurlu kıymalı köfteniz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }