{ "title": "El Açması Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/El-Acmasi-Kiymali-Borek-25.jpg", "date": "19.01.2024 03:28:08", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "El açması kıymalı börek: Kıymalı börek el açması olarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Hazır yufka ile yapılan kıymalı böreklere göre lezzeti katlanarak apayrı bir lezzete kavuşmaktadır. El açması kıymalı börek sunum yaptığınız kişilerden tam not almanızı sağlayacak bir ikram çeşididir. Birçok kişinin hasretini çektiği el açması kıymalı böreği vereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunum yapmanız mümkündür. Üstelik kendi ellerinizle yapmış olmanız takdir toplayacaktır. Sizde el açması ile kıymalı börek özlemi içerisindeyseniz işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

El açması kıymalı börek için gerekli olan malzemeler
Yufkaların arasına sürmek için
İç harcı için
El açması kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanları soyarak küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesi bol su ile yıkayıp ayrı bir kab içerisine doğrayın. Doğranan soğan içerisine yeşil biberleri yıkayarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Son olarak maydanozu ayıklayarak bol su ile yıkayın. Yine ayrı bir kab içerisine maydanozu da çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra orta boy bir tava içerisine doğranan kuru soğanları ve yeşil biberleri koyarak biraz yağ ilave edip ocağın altını açın. Kısık ateşte iyice kavurun. Kavrulan soğan ve biber içerisine kıymayı ilave edin. Kıyma piştikten sonra domatesi ilave edin ve biraz pişirin. Domateste piştikten sonra maydanozu ilave edin. Son olarak karışım içerisine kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu serpiştirdikten sonra bir çatal yardımı ile karışımı iyice ezin. Ocağın altını kapatarak hazırlanan harcı soğumaya bırakın. Artık bir yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak sütü ilave edin. İyice çırptıktan sonra sıvıyağı ilave edin. Daha sonra tuzu da karışım içerisine serpiştirerek unu alabildiği kadar ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde biraz dinlenmesi için bekletin. Bu arada bir tava içerisine tereyağını koyarak çok kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağını yanınıza alarak artık hamuru açmaya başlayın. Hamurdan 3 tane mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve hamuru açmaya başlayın. Açabildiğiniz kadar yufkayı açın. Fırın tepsisinin dibine bir fırça yardımı ile tereyağı sürün. Açılan yufkayı tepsinin üzerine serin. Tekrar fırça yardımı ile tereyağı sürün ve önceden hazırlanan harçtan yufka üzerine serpiştirin. Tüm hamuru açarak yufka haline getirin. Fırın tepsisi üzerindeki harcın üzerini tekrar yufka ile kapatın ve üzerine tekrar kıymalı harçtan serpiştirip tekrar yufka ile kapatın. Fırın tepsisi içerisindeki böreğe düzgün bir şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra çörek otu serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına böreği sürün. Böreğin pişip pişmediğini yarım saat sonra kontrol ettikten sonra fırından çıkarın. Artık böreği dilimleyerek servis yapabilirsiniz. El açması kıymalı börek hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }