{ "title": "Evde Kıymalı Pide Yapımı", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/evde-kiymali-pide-yapimi.gif", "date": "20.01.2024 03:25:18", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Evde kıymalı pide yapımı, eve misafiriniz geleceği zaman ya da akşam yemekleri için evinizde kolayca yapacağınız bir yemek olacaktır. Bu yemeğin yapılışı biraz uzun olmasından ve ilgilenmek gerektiğinden insanlar genellikle dışarıdan yapmak istemektedir. Fakat evinizde kolayca kendiniz yapabilirsiniz. Birçok insanın yapmak istediği ama üşendiğinden yapamayacağı kıymalı pide iç harcını ve dış harcını hazırladığınızda kolayca yapabilirsiniz. İster fırında pişirebilir, isterseniz yapışmayan bir tava içerisinde de kolayca pişirebilirsiniz. 100 gram kıymalı pide 202 kalori olduğundan yemenin zevkine bakacaksınız. Bazı insanların kıymalı pide kalın olmasını isterken, bazı insanlar ince olmasını ister. Özellikle ülkemizde doğu bölgelerinde hazırlanan fındık kıymalı pide, Antep kıymalı pide, Urfa kıymalı pide vs. Gibi türleri bulunmaktadır. Kıymalı pide yapmak herhangi bir beceri istemeyecektir sizlerde evinizde kolayca bu pideyi yapabileceksiniz.

Evde kıymalı pide malzemeleri:
İç harcı
Dış harcı
Evde kıymalı pide nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine 1 kilo unu eleyip, ortasında boşluk açıyoruz. Bir su bardağı sıcak suyun içerine yaş mayayı eritip unun orta kısmına koyuyoruz. Tuzumuzu serpip, orta kısma yavaş yavaş suyu ekliyoruz. Hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Su az gelirse bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. Hamur yumuşak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulması gerekmektedir. Tam kıvamına gelen hamurun ağzını streç film ile kapatarak mayalanması için 1 saat boyunca bekletiyoruz.

Ayrı bir kabın içerisinde 300 gram dana kıymamızı koyuyoruz. Üzerine 2 tane orta büyüklükte patatesimizi soyup rendeliyoruz. 2 tane orta büyüklükte soğanı isteğe göre rendeleyebilir ya da çok küçük olarak doğrayabilirsiniz. (Rendelediğiniz zaman su salacağından, kıymalı pide için domates koyacaksanız soğan rendelenmemesi tavsiye edilmemektedir) 2 tane yeşil biber çok küçük olarak doğranır. 2 tane domates isteğe göre rendelenebilir ya da küp olarak küçük olarak doğranır. Bir tutam maydanoz küçük küçük kıyılarak, harcın üzerine konulu. 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1,5 tatlı kaşığı biber salçası konulur. Üzerine istediğiniz baharatları ve tuzu ilave ederek, bütün parçalar birbirine geçene kadar karıştırılır. En son yağ ilave edilerek bir miktar daha karıştırılır. Kıymalı pide soğuk yenilebilecek bir yiyecek olduğundan, tereyağı ya da margarin kullanılmaması önerilmektedir.

Mayalanmış olan hamurumuzdan bir parça alarak, temiz bir yere hamur yapışmaması için un serpilir ve hamur bir merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açılır. Yuvarlak olmasına ya da oval olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Yaptığımız iç harcımızdan bir miktar alarak hamurun üzerine yayılır. Kıymalı pide tava içerisinde yapacağımızdan iç harcımızın çok kalın olmaması gerekmektedir. Hamur üzerinde herhangi bir boşluk olmamasına dikkat edilerek yayılmalıdır. Bütün hamur ve iç harcı bitene kadar aynı yöntemle hamur açılarak iç harcı üzerine konulur.

Ocağın üzerine tava konulur ve tam olarak ısınması beklenir. Açmış olduğumuz kıymalı pide ısınmış olan tavanın içerisine konulur. Tavanın üzeri bir kapakla kapatılır. Yaklaşık olarak 3-4 dakika boyunca pişirilir. Kıymanın rengi değişecektir. Tavadan bir spatula yardımıyla çıkarılarak bir tepsi içerisine konulur.

Afiyet olsun.
" } ] }