{ "title": "Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Firinda-Besamel-Soslu-Kiymali-Patates-16.jpg", "date": "21.01.2024 01:30:49", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates, eğer hiç yapıp yemediyseniz mutlaka yapıp bu lezzetli tarifi tatmalısınız. Hem misafirlerden hem de ailenizden tam not alacak bir yemektir. Tarife şöyle bir bakıldığında uğraştırıcı gibi görünsede, çalışanların bile kolaylıkla hazırlayabileceği bir tariftir diyebiliriz. Bunun için bir gün önceden kıymalı harcı hazırlarsanız, ertesi gün yarım saati bulmadan bu yemeği fırına sürmüş olursunuz. Akşam sofranızda güzel görünümü ve lezzeti ile ilgi çekecektir. Beşamel sos ile yapılan yemekler sıcak servis edilirse, yenildiğinde enfes tadı damakta kalır ve tadına doyum olmaz. Şimdi isterseniz bu mükemmel tarifi, aşağıdaki malzemeler ve anlatımdan yararlanarak yapabilirsiniz.

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Yapmak İçin Gereken Malzemeleri
Beşamel Sos için
Patatesleri Fırına Sürmek için
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. Yuvarlak ve birazda kalın bir şekilde dilim dilim kesin. Sonra derin bir kâsenin içine 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, pul biber, kekik, tuz koyup karıştırın. Patatesleri bir güzel yağlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 170 veya 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi sürün ve biraz kızarana dek bekletin. Bu sürede yaklaşık 10-12 dakika kadar olabilir. Tam pişmesin çünkü beşamel sos ile tekrar fırına sürülecek. Bunun dışında çok pişmemiş de olmamalıdır. Kızarmaya başlayan patatesleri fırından alın ve soğumaya bırakın. İsterseniz küçük bir borcama üç kat olacak şekilde bu yemeği hazırlayabilirsiniz. İsterseniz de kendi zevkinize göre herhangi bir tepsi kullanıp katını ona göre ayarlayabilirsiniz. Tepsi veya borcamı yağladıktan sonra bir sıra patates dizin. Sonra üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan patateslerin üzerine kaşık kaşık dökün. Tekrar üzerine patates dizip, kıymalı harçtan dökün, bu şekilde devam edin. Ardından beşamel sosu hazırlayın.

Bunun için, küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı un koyun. Sonra 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurun. Baktınız hafif rengi dönmeye başladı o zaman yavaş bir şekilde sütü karıştırarak dökün. Karıştırırken çırpma teli kullanmanız daha iyi olacaktır. Bu şekilde un topaklanma yapmadan açılır. Sonra karabiberi ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan iki üç dakika sonra tencerenin altını kapatın. Beşamel sos fazla koyu olduysa biraz süt ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız beşamel sosu, tepside veya borcamda bekleyen patateslerin üzerine paylaştırın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi sürün ve beşamel sos kızarana dek fırında bekletin. Pişen fırında beşamel soslu kıymalı patatesi sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }