{ "title": "Fırında Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/firinda-kiymali-borek.gif", "date": "19.01.2024 22:13:25", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Fırında kıymalı börek, tarifi yapımı oldukça basit olan hamur işi tariflerden biridir. Kolay olması kadar hesaplı olması ile kısa zamanda hazırlanabilen tarifleriniz arasında yer almaya adaydır. Tarifte yufka kullanılması böreğin yapım aşamasını son derece kolay hazırlanabilir hale getirmektedir. Özellikle akşam üzeri misafirlerinize beş çayının yanında ikram edebileceğiniz bir börektir. Şimdi böreğin malzemelerini verme aşamasına ve yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolaylıklar diliyoruz.

Böreğin Yapımı İçin Gereken Malzemeleri
Böreğin Yapım Aşaması

Malzemeler bunlar. Hesaplı bir tarif olacak demiştik. Malzemelerden sadece kıyma hesabı aşabilir. Eğer kıyma kullanmak istemezseniz çökelek ya da rendelenmiş az tuzlu peynir kullanabilirsiniz. Öncelikle börek içini hazırlamak gerekecektir. Yeteri kadar büyük bir tava alın. Tavaya 2 çorba kaşığı ölçüsünde sıvı yağ koyun. Yağ kızarınca daha önceden rendelediğiniz orta boy kuru soğanları yağın içine ekleyin. Soğanlar kızarmış yağda pembe renk alana kadar kızartın. Soğanlar kızarınca kızaran yağa kıymayı ekleyerek iyice karıştırın. Oluşan harç malzemesine karabiber, tuz, çok az şeker ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra iyice karıştırın. Son olarak oluşan karışıma ince ince dilimlenen sivri biberi ekleyerek harcı hazır hale getirin. Böreğin iç harcı artık hazır. Harcın biraz soğumasını bekleyin bu arada yufkaları ıslatıp tepsiye bir kat dizin. Yufkaları ıslatmak için süt yerine su kullanabilirsiniz. Ama sütle ıslatmak yufkalara farklı güzellikte bir tat kazandıracaktır. Harçtan bir miktar alarak tepsideki yufkanın tam ortasına ekleyin ve sonra her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Sonra ikinci kat için aynı işlemleri yapın. Bu işlem bitince bir kap içerisinde çırptığınız yumurtayı yufkanın en üstteki tabakasına sürerek tepsiyi daha önceden ısıttığınız fırına atın ve 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }