{ "title": "Fırında Kıymalı Makarna", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/firinda-kiymali-makarna.gif", "date": "20.01.2024 02:56:07", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Fırında kıymalı makarna; Makarna hemen hemen her yaşta sevilen bir yemek türüdür. Karnınız çok mu açıktı sabretmeye sabrınız mı yok ya da çok acil bir misafiriniz mi geldi hemen 10 dakikada fırında makarnanız hazır. Makarna bize İtalyan mutfağından gelmiştir ve Türkiye mutfağının vazgeçilmezi olmuştur.

Malzemeleri
Kıyma Harcı için
Beşamel Sos
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Süt
Üzeri için
  • Kaşar peynir
Tepsisi için
  • Yarım paket tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı (Sizin tercihinize göre)
Nasıl Yapılır?

İlk önce 1 paket makarna haşlıyoruz. O haşlanırken bir yandan da soğanlarımızı ince ince kesip yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğan pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra teker teker domates, havuç, baharat çeşitlerini ekliyoruz ve makarnamızın haşlanmış suyundan 1 bardak alıp yapmış olduğumuz sosa ekliyoruz. Sos iyici kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Başka bir derin tencere alıp unu kavuruyoruz ve sütü göz kararı boza kıvamına gelinceye kadar ilave ediyoruz. Kaynayınca onun da altını kapatıyoruz. Fırın tepsisine makarnayı onun üzerine kıyma harcını onun üzerine de beşamel sosunu ilave ediyoruz. Üzerine kaşar rendeleyip 200 derecelik fırına sürüyoruz. 20 dakika kadar makarnanın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırında kıymalı makarnanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz. Eminim güzel olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }