{ "title": "Fırında Kıymalı Patates Oturtma", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/firinda-kiymali-patates-oturtma.gif", "date": "19.01.2024 21:54:20", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Fırında kıymalı patates oturtma, Türk mutfağının olmazsa olmazlarında kıyma tam bir besin kaynağı ve vitamin deposudur. Patates ise nişastası bol bir sebze ve kış mevsimlerin de en çok tüketilen ve besin değeri oldukça yüksektir. Kıyma ve patatesin birleşmesiyle yapılan yemeğin lezzetine doyum olmaz. Fırında kıymalı patates yemeği oldukça pratik besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir yemektir.

Fırında Kıymalı Patates Oturtması Malzemeleri 6 Kişilik
Fırında Kıymalı Patates Oturtması Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri soyma işlemi ile başlayalım. Soyma işlemi bitikten sonra patatesleri bir güzel yıkayalım daha sonra patatesleri 1 santim kalınlığın da halka şeklinde doğrayalım. Yayvan bir tavaya sıvı yağ koyup halka şeklinde doğradığımız patatesleri arkalı önlü pembeleşene kadar kızartalım. Kızarttığımız patatesleri geniş bir tepsiye alalım. Daha sonra soğan, sarımsak, maydanozu ince ince doğrayıp bir kenara alalım. Domatesleri de yıkadıktan sonra kabuğunu soyup küp-küp doğrayalım. Doğrama işlemleri bitikten sonra tencereye sıvı yağ ardından ince kıyılmış soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim. Soğanı kavurma işlemi bittikten sonra kıymayı, tuzu, karabiberi ekleyip kısık ateşte iyice karıştırarak pişirelim. Ardından domatesleri ilave edelim ve domatesleri suyunu bıraktıktan sonra çekene kadar pişirelim. Son olarak maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra kıymalı harcı ocaktan alabilirsiniz. Yaptığımız kıymalı harcı daha önce kızarttığımız ve geniş tepsiye aldığımız patatesleri üzerine yayalım ve üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edelim. Daha önceden ısıtılımış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }