{ "title": "Fırında Kıymalı Patates Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Firinda-Kiymali-Patates-Yemegi-49.jpg", "date": "19.01.2024 17:45:17", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Fırında kıymalı patates yemeği; oldukça pratik bir tariftir. Aslında hep fırın yemeğini daha zor diye düşünürüz. Oysaki fırında yapılan yemeklerin pek çoğu hem daha pratiktir hem de misafirlerin gözünü doldurur. Patates sebzeler içerisinde en çok çeşidi yapılan sebzedir. Ayrıca sadece yemeği değil salatası yapıldığı gibi birçok yemekte de malzeme olarak kullanılır. Fırında kıymalı patates yemeği çocuğuna köfte yediremeyen anneler için iyi bir alternatiftir. Ben fırında kıymalı patates yemeğini yaparken patatesleri kızartıyorum. Böylece daha lezzetli oluyor. Eğer kızartmazsanız daha zor pişebilir. Kızarma yemeyenler için de şöyle bir çözüm önerim bulunmaktadır. Doğranan patatesleri fırın poşetinde biraz haşlayın. Böylece yemeğin içerisinde daha kolay pişecektir.

Fırında kıymalı patates yemeğinin malzemeleri
Fırında kıymalı patates yemeği nasıl yapılır?

Fırında kıymalı patates yemeğinin yapımına önce etini hazırlamakla başlayalım. Bir tencerenin içerisine biraz sıvı yağ koyun ve üzerine yemeklik doğranan soyanı ve sivri biberi ilave ederek soteleyin. Eğer biraz tuz ekerseniz daha kolay kavrulur. Üzerine kıymayı da ekleyin. Kıymaları çok ufalamadan kavurmaya özen gösterin ve rengi değişince üzerine salçaları ve domates rendesini ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin. En son olarak baharatları da eklemeyi sakın unutmayın.

Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyarak Büyük D harfi şeklinde dilimleyin. Eğer patatesleriniz küçük ise yuvarlak olarak da doğrayabilirsiniz. Kızgın yağda hafif kızartın ve bir borcama alın. Daha sonra patateslerin miktarını ikiye ayırın. Birincisini borcama dizin ve üzerine yaptığının kıymalı harcın yarısını dökün. Üzerine ise kalan patatesleri dizerek harcın kalanını da her tarafa eşit şekilde yayın ve bezelyeleri serpin. Bir kenar da su kaynatın ve yemeğin üzerine dökerek tuzunu ayarlayın. Bu arada üzerine de sarımsak ve maydanozu doğrayın. Borcamın ağzına alüminyum folyo sarın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yemeği pişirin. Yemeğin suyunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırında kıymalı patates yemeğiniz piştiğinde ılıkken servis yapın. Bu arada yanına mutlaka turşu çıkarın. Çok yakışır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }