{ "title": "Hazır Yufkadan Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/hazir-yufkadan-kiymali-borek(1).gif", "date": "20.01.2024 03:37:19", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Hazır yufkadan kıymalı börek, pratik börek tarifleri arasında yer alan hazır yufka börekleri özellikle çalışan bayanlar için ideal bir seçimdir. Aynı zamanda acil gelen konuklara, davetli gelecek misafirlere veya güzel bir bardak çayın yanında atıştırmalık istediğiniz zamanlarda hazırlayabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Malzemeleri
Sosu için
İç Harcı için
  • 250 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan kıymalı börek için öncelikle kıymalı harcı hazırlamaya geçin. Kıymalı harç için yanmaz bir tava alın ve içerisine kıymayı ilave edip kısık ateşin üzerinde kavurun. Kıyma suyunu çekince, üzerine sıvıyağ ilave edin ve harcı karıştırın. Bir tane iri boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve çok ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğanmış kuru soğanı harca ilave edin ve yumuşayana dek kavurun. Soğan yumuşayınca içerisine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ocağın altını kapatın ve harcın içerisine son olarak temizlenip ince doğranmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Kıymalı iç harcı soğuması için serin bir ortama kaldırın ve bu aşamada böreğin sosunu hazırlamaya geçin.

Böreğin sonunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine süt, sıvıyağ ve soda ilavesi yapıp karıştırın. Böreğin pişeceği tepsinin içerisini sıvıyağla bir güzel yağlayın ev bir tane yufkayı tepsiye serin. Üzerine sostan sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin. İkinci yufkanın üzerini de aynı şekilde sostan sürün ve üçüncü yufkayı tepsiye serin. Üçüncü yufkanın her tarafına kıymalı harçtan serpiştirin ve dördüncü yufkayı kıymalı harcın üzerine yerleştirin. İlk sırada olduğu gibi kalan yufkaları tepsiye sırayla yerleştirin ve böreğin üzerine kalan sosu döküp yayın.

Keskin bir bıçak yardımıyla böreği küçük kareler şeklinde dilimleyin. Bu aşamada isterseniz uzun kesimler veya üçgen dilimler şeklinde de kesebilirsiniz. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Böreğin yaklaşık yarım saat kadar pişirilmesi yeterli gelecektir. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak tekrar dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }