{ "title": "Kabak Dolması Kıymalı", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kabak-Dolmasi-Kiymali-78.jpg", "date": "18.01.2024 23:27:20", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kabak dolması kıymalı: Kabak dolması kıymalı olarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Bu eşsiz lezzetin içeriğinde bulunan malzemeler yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlamaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen kabak dolması kıymalı bir şekilde sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Sizde ailenize ve sevdiklerinize kabak dolması kıymalı yapım ile enfes bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kabak dolması kıymalı tarifi için gerekli olan malzemeler
Suyu için
Üzeri için
Kabak dolması kıymalı nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları bol su ile yıkayıp tam ortadan ikiye bölün. Daha sonra bölünen kabakların iç kısımlarını bir kaşık yardımı ile oyun. Tüm kabaklar oyulup hazırlandıktan sonra biraz bekletin. Şimdi dolmanın iç malzemesini hazırlayalım. Pirinçleri süzgeç içine alarak bol su ile yıkayın. Süzülmesi için biraz bekletin. Bu sırada kuru soğanı soyarak küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Artık doğranan soğanı ve süzülen pirinci derin bir kab içerisine alın. Daha sonra kıymayı ilave edin ve üzerine kuru naneyi serpiştirin. Biraz karıştırdıktan sonra karabiberi ve tuzu da serpiştirerek 1-2 tur daha karıştırın. Hazırlanan karışım içerisine çok az su ilave edin ve domates salçasını ekleyin. Son olarak zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın. Artık kabak dolmasının içi hazır. Artık kabak dolması kıymalının suyunu hazırlayın. Derin bir kab içerisine dolmanın suyunu koyun ve suyun içerisine tuzu serpiştirin. Daha sonra domates salçasını ilave ederek iyice karıştırın. Su ve salça iyice bütünleşince karıştırmayı bırakabilirsiniz. Hazırlanan dolma içini önceden oyulmuş kabakların içine doldurmaya başlayın. Kabağın boyundan 1 parmak aşağıda kalacak şekilde kabakları doldurun. Daha sonra tencere içerisine tek tek dizin. Ocağın altını açarak dizilen dolmalar üzerinde hazırlanan yemeğin suyunu gezdirerek dökün. Yemek suyu kaynayınca ocağın altını kısarak yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Kabaklar pişerken sizde sarımsakları soyarak havanda iyice ezin. Daha sonra yoğurt içerisine ilave ederek karıştırın. Pişmekte olan kabak dolmalarının pişim süresi dolunca ocağın altını kapatarak dolmaları süzün. Artık kabak dolması kıymalı hazır. Tabaklara alıp üzerine önceden hazırlanan sarımsaklı yoğurdu gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }