{ "title": "Kıyma Kebabı", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiyma-Kebabi-86.jpg", "date": "20.01.2024 10:39:04", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kıyma Kebabı; Adana ve Gaziantep yörelerine ait bir kebap çeşididir. Kıyma kebabının yapımı çok kolay olup, lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Özellikle Akdeniz bölgesine has bu lezzet Türkiye'nin dört bir tarafında yapılan ve tüketilen bir et yemeğidir. Ev hanımlarının ve erkeklerin evlerinde de mangal ile rahatlıkla yapabilecekleri bu yemek gönül rahatlığı içerisinde ev ortamında yapılabilmektedir. Her damak tadına uygun bu kıyma kebap, kebap çeşitlerinden sadece birisidir. Mutlaka herkesin denemesini tavsiye ederim.

Kıyma Kebabı Malzemeleri
Kıyma Kebabı Nasıl Yapılır?

Kıyma kebabının yapımı için gereken malzemelerden öncelikli olarak sarımsaklar temizlenir ve ince kıyılır. Daha sonrasında içerisine eklenecek olan maydanozlar da ince bir şekilde kıyıldıktan sonra, derin bir kap içerisine alınması ve üzerine önceden çektirdiğimiz kuzu kıymasını ilave ederiz. Daha sonrasında içerisine pul biber tuz ve diğer malzemeler ilave edilir. Yaklaşık olarak on dakika kadar yoğurulan karışımda kıyma ve malzemeler birleşip kıvama gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir. Sonrasında hazır olan kıyma kebabı karışımı ortalama yirmi dakika dinlenmeye alınır. Dinlenmiş ve iyice birbirine özenmiş kıyma karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak kebap şişleri dediğimiz geniş şişlere el yordamıyla dağıtılarak yerleştirilir. Bu işlem esnasında bir kâse suyun yanınızda bulundurulması gerekir. Böylelikle elinize gereken kayganlığı sağlamasına yardımcı olabilir. Daha sonrasında yeşil biber ve çeri domateslerde şişlere dizildikten sonra daha önceden kömürlerini yakıp hazırladığınız mangalınıza yerleştirip pişirebilirsiniz. Ara ara her iki tarafını çevirerek pişirmeniz de fayda vardır. Böylelikle kıyma kebaplarının her yeri pişer ve lezzeti tam ayarında olur. Tüm şişler piştikten sonra pide ekmekler kebabın yağı ile bulandıktan sonra pişen şişler ekmeklerin üzerine şişler ile yerleştirilir ve en son domates ve biberler şişlerden çıkartılarak yanlarına ilave edilir. Artık kıyma kebabımız hazır ve servis edilebilir hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

" } ] }