{ "title": "Kıymalı Barbunya", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-barbunya.gif", "date": "21.01.2024 03:37:30", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kıymalı barbunya, İtalyan mutfağından Türk mutfağına geçiş yapmıştır. İtalyan, İspanyol, Yunan ve Türk mutfaklarında kullanılmaktadır.

Kıymalı barbunya yemeğinin malzemeleri
Kıymalı barbunya yemeği nasıl yapılır?

Geniş ve derin bir tencere alıp ateşin üzerine koyalım. İçine barbunyaları dökelim ve yarım kıvamda haşlayın ve süzünüz. Soğanları yemeklik küp-küp doğruyoruz ve ayrı bir tencere alıp tencereye zeytinyağı döküyoruz. Küp küp doğramış olduğumuz soğanları tencerenin içine atıyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kıyma ekleyip kavurmaya devam ederken salçasını da ilave ediyoruz. En son olarak barbunyaları ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve zerdeçal eklenip yemek pişene kadar bekliyoruz. Sıcak bir şekilde servis yapıyoruz. Eğer misafirleriniz varsa ve güzel bir yemek daveti olsun istiyorsanız süslemesini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }