{ "title": "Kıymalı Bezelye Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-bezelye-yemegi-8739.jpg", "date": "20.01.2024 03:21:54", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kıymalı Bezelye Yemeği, Bezelye genellikle yaz mevsiminde tüketilen bir sebzedir. Ancak diğer mevsimlerde konserve şeklinde tüketmekten ise yazın temin edilerek buzdolabının derin dondurucu kısmında da rahatlıkla saklanabilir. Böylelikle yaz kış demeden rahatlıkla pişirilebilir. Bezelyenin lif oranı diğer sebzelere oranla oldukça yüksektir. Özellikle kan şekerini düzenleyici özelliği sayesinde şeker hastalarına haftada bir kez bezelye yemeği yemeleri tavsiye edilir. Diğer bir yandan içerisinde oldukça karbonhidrat da bulunduğu için diyet yapanların dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir. Kıymalı bezelye yemeği yapımı oldukça basit ve kolaydır. Akşam yemeklerinde rahatlıkla hem misafirler için hem de aile bireyleri için hazırlanabilir. Yanına en çok pirinç pilavı yakışır. Dereotu bezelye yemeğine oldukça yakışan bir ot çeşidi olduğu için yemeğin üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek de sunumu yapılabilir.

Kıymalı Bezelye Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Üzeri için
Kıymalı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı bezelye yemeği için öncelikli olarak taze bezelyelerin kabukları ayıklanmalıdır. Bezelyeler ayıklandıktan sonra su dolu bir kâse içerisinde biraz bekletilir. Yemeğin yapılacağı tencereye sıvı yağ konularak tencere ocağa alınır. Soğanların ve sarımsağın kabukları soyularak yemeklik şekilde doğranır. Tencereye alınan soğanlar sotelenmeye başlanır. Soğanlar yumuşayınca içerisine kıyma ilave edilir. Patates ve havucun kabukları soyularak yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Kıymanın rengi değişince içerisine patates ve havuç ilave edilir. Tüm malzemeler birkaç dakika sotelenir. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler de ilave edilerek tüm malzemeler sotelemeye devam edilir. Son olarak baharatlar ve biber salçası ilave edilir. Tenceredeki malzemeleri 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek tüm malzemeler kaynamaya bırakılır. Birkaç taşım kaynadıktan sonra bezelyeler de tencereye ilave edilir. Kıymalı bezelye yemeğinin yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirilmeye gerekir. Kıymalı bezelye yemeği piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine dereotu serpilerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }