{ "title": "Kıymalı Bezelye Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-bezelye-yemegi-8739.jpg", "date": "20.01.2024 03:21:54", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kıymalı Bezelye Yemeği, Bezelye genellikle yaz mevsiminde tüketilen bir sebzedir. Ancak diğer mevsimlerde konserve şeklinde tüketmekten ise yazın temin edilerek buzdolabının derin dondurucu kısmında da rahatlıkla saklanabilir. Böylelikle yaz kış demeden rahatlıkla pişirilebilir. Bezelyenin lif oranı diğer sebzelere oranla oldukça yüksektir. Özellikle kan şekerini düzenleyici özelliği sayesinde şeker hastalarına haftada bir kez bezelye yemeği yemeleri tavsiye edilir. Diğer bir yandan içerisinde oldukça karbonhidrat da bulunduğu için diyet yapanların dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir. Kıymalı bezelye yemeği yapımı oldukça basit ve kolaydır. Akşam yemeklerinde rahatlıkla hem misafirler için hem de aile bireyleri için hazırlanabilir. Yanına en çok pirinç pilavı yakışır. Dereotu bezelye yemeğine oldukça yakışan bir ot çeşidi olduğu için yemeğin üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek de sunumu yapılabilir.