{ "title": "Kıymalı Bezelyeli Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-bezelyeli-borek.gif", "date": "20.01.2024 13:34:27", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu çok besleyici ve vitamin deposu böreği koymanız çok daha doğru bir tercih olacaktır. Kolay gelsin.

Kıymalı Bezelyeli Börek Malzemeleri
Yağlamak için
Üzeri için
Kıymalı Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesi ve havuçları soyduktan sonra küp-küp doğruyoruz. Ardından küçük bir tencerede bezelyeler ile bir tutam tuz atıp biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Sebzeleri haşlarken biraz diri bırakırsanız, fırına girdiği zaman erimeyecektir. Ardından yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip, rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı doğrayıp, kavrulan kıymaya ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulduktan sonra, üzerine haşlamış olduğumuz sebzeleri ve sırasıyla baharatları ilave ediyoruz. Bir iki çevirim karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, daha çabuk soğuması için balkon veya cam kenarı gibi daha serin bir yere kaldırıyoruz.

1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 su bardağı suyu geniş bir kabın içinde karıştırıyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufkayı seriyoruz. Hazırladığımız yağlı suyu, yufkanın her tarafına biraz bol bir şekilde fırça ile sürüyoruz. Daha sonra yufkanın uç kısımlarını ortada birleştirerek kare şeklini elde ediyoruz. Bu kare şekli 4 parçaya kesip, 4 tane küçük kare parça elde ediyoruz. İçlerine kıymalı ve bezelyeli harçtan koyup bohça şeklinde katlıyoruz. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı toz şeker atıp çırptıktan sonra, böreklerin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }