{ "title": "Kıymalı Biber Dolması", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-biber-dolmasi.gif", "date": "20.01.2024 03:24:35", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Kıymalı Biber dolması, dolma biber yaz mevsimine ait sebzelerden olduğu için çoğunlukla yaz mevsiminde yapılır. Ancak günümüzde her mevsiminin sebzesini kış mevsiminde bulmak mümkün olmuştur. Dolmalık biber her mevsim manav veya marketin sebze reyonlarında yer almaktadır. Canınız güzel bir kıymalı biber dolması çekmiş ise tarifimize göz atıp gönül rahatlığıyla uygulamanızı tavsiye ederiz.

Kıymalı Biber Dolması Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Kıymalı biber dolmasını hazırlamaya biberleri temizleyerek başlayın. Bunun için biberlerin baş kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Eğer biber dolmalarının üst kısımlarında kapak olarak kesilen yerleri kullanmak isterseniz ayırabilirsiniz. Biberlerin orta kısımlarında bulunan pullu kısımları temizleyin ve suyun altında biberleri yıkayıp bir kevgirin içerisine alın. Kevgiri ara sırada sallayın ve iç kısımlarında kalan suyun boşlatılmasını sağlayın. Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlamak için bir karıştırma kabı alın ve içerisine kıyma ile tuzu, baharatları ve salçaları ilave edip yoğurun.

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeyle kıymanın üzerine rendeleyin. Domatesin de kabuklarını soyun ve ince şekilde doğrayıp harcın üzerine alın. Maydanozların sap kısımlarını kopartıp yaprak kısımlarını yıkayın ve incecik doğrayıp karıştırma kabına alın. Bir diş sarımsağı harcın üzerine rendeleyin. Ilık su ile yıkanmış olan pirinçleri ve sıvıyağı da harcın içerisine alıp iyi şekilde yoğurun.

Hazırlanmış olan iç harçtan dolma biberlerin içerisine birer tatlı kaşığı veya dolmaların yarısına gelecek şekidke ilave edip doldurun. Biberlerin en üstüne de domates dilimleri yerleştirin ve pişeceği tencerenin içerisine dolmaları dizin. Tencerenin altını kısık ateşte açın ve dolmaların içerisine gelmeyecek şekilde kenar kısmından tencereye sıcak su ilavesi yapıp pişmeye bırakın. Dolamalar yaklaşık yarım saat piştikten sonra kontrol edin ve istediğiniz diriliğe gelmiş ise ocağın altını kapatıp tencereyi bir bezin arasına sarın. Kıymalı biber dolmalarını 5-6 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }