{ "title": "Kıymalı Börek İçi", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-borek-ici.gif", "date": "22.01.2024 01:48:45", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, özel günlerde ana yemek öncesi muhteşem bir atıştırmalık olarak hazırlanabilir. Kıymalı börek içi nasıl hazırlanıyor, gelin hep birlikte hazırlayalım.

Kıymalı Börek İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Börek İçi Nasıl Yapılır?

200 gram kıyma uygun bir tavaya alınır. Kısık ocakta kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra ince doğranıp kıymanın üzerine eklenir. 2 yemek kaşığı margarin ya da sıvıyağ eklenerek soğanların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra yarım bağ ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber eklenip malzemeler karıştırılır. Karışan malzeme ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hazırlanan kıymalı börek harcı farklı börek tarifleri için kullanılabilir.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Fırın tepsisini yağlayarak 1 adet yufka muntazam bir şekilde yağlanmış tepsiye serilir. Margarin eritilerek süt ve yumurtalarla çırpılır. Tepsiye serilen yufkanın üzerine birkaç kaşık sütlü karışımdan dökülerek yufkanın her tarafı ıslatılır. 3 kat yufka aynı şekilde hazırlanır. 3. Kata yukarıdaki tarifte olduğu gibi hazırlanan kıymalı harç tamamen yayılır. Kıymalı harcın üzerine yine 1 adet yufka kapatılıp sütlü sostan dökülür. Diğer yufkalarda aynı şekilde böreğin üzerine kapatılır. Fırın önceden 180-200 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Isınan fırına üzeri sütlü sosla ıslatılan börek sürülerek yaklaşık yarım saat altı üstü kızarana kadar pişirilir. Kıymalı börek fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığını atması beklenir. İlk sıcaklığını atan börek kare şeklinde dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }