{ "title": "Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-borek.gif", "date": "20.01.2024 06:47:19", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı börek, halk arasında çok sevilen ve sık yapılan bir börek olmaktadır. Ülkemizde ev hanımlarının günleri olduğunda ya da çocuklarının beslenmesine konulan enfes bir yiyecek olmaktadır. Aynı zamanda da çok sağlıklı olacağından protein kaynağı olan bu böreği sizler de yaparak yiyebilirsiniz. Hazır yufkadan yapılabileceği gibi, kendi evinizde de açacağınız hamur sayesinde kolayca yapacaksınız. Bu börek türü sade kıyma ile yapılacağı gibi patates püresi ya da ıspanak konularak da yapabilirsiniz. Sade olan kıymalı böreğin içerisine, dana kıyma, çeşitli baharatlar, kuru soğan ve maydanoz konularak yapılır. Bu böreği fırında yapabileceğiniz gibi, yağda kızartarak ya da tavada her iki tarafını pişirip de yapabilirsiniz. Yağda kızartılan böreğe genellikle çiğ börek denmektedir. Yağda kızartılan börek kalorisi çok yüksek olacağından çok tüketilmesi zararlı olacaktır. Yaz aylarındansa kış aylarında daha çok tercih edilen bir börek türüdür. Böreğin yanında çay, kola ya da ayran içilebilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bu böreği sizlerde evinizde kolayca yapabilirsiniz. 100 gram olan bir dilim kıymalı börek 248 kalori olmaktadır.