{ "title": "Kıymalı Brokoli Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-brokoli-yemegi.gif", "date": "19.01.2024 21:59:22", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Kıymalı Brokoli Yemeği: Brokoli, lahanagiller ailesinden olan, küçük yeşil yumrular halinde aynı karnabahar gibi fakat rengi yeşil olan bir sebzedir. Brokoli yüksek seviyede vitamin ve diyet lifi içeren bir gıda deposudur. Brokolinin görünümü minyatür bir ağacı anımsatmaktadır. Diyet yapanlar haşlayarak yemeğini ve salatasını yaparlar.

Kıymalı Brokoli Yemeği İçin Malzemeleri
Kıymalı Brokoli Yemeği Nasıl Yapılır?

Bir orta boy tencereye zeytinyağı konur, üzerine de yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir, 2 dakika kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve soğanla birlikte et renk değiştirene kadar kavrulur. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu eklenir, 5 dakika kadar daha pişirilir. 1 diş sarımsak ekleyerek, kısa süre sotelenir. Üzerine domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. En üste küçük parçalar bölünmüş brokoli, su ve tavuk suyu eklenir. Karabiber ve tatlı pul biber, tuz eklenir. Brokoliler yumuşayana kadar pişirelim.

Bir kabın içine 2 çeşit yoğurdu koyun, üzerine kullandığımız 1 diş sarımsağın geriye kalan 1 sarımsağı yoğurda rendeleyip karıştırın. Lavaşın iki tarafı da tavada ısıtılır ve küçük üçgen parçalara bölünür. Brokoli yemeği bir servis tabağına alınır, üzerine üçgen lavaşlar eklenir ve yoğurt da yemeğin üzerine gezdirilir.

Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı konur, eritilir. Üzerine tatlı pul biber atılır ve 1-2 dakika kadar pişirilir. Servis tabağındaki brokolilerin, lavaşın üzerine gezdirilir. Sonra servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }