{ "title": "Kıymalı Çin Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-cin-boregi.gif", "date": "20.01.2024 04:11:43", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kahvaltısında tüketebilirsiniz.

Kıymalı Çin Böreği Malzemeleri
Kıymalı Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin yapımına iç malzemeyi pişirmekle başlayalım. Derin ve yanmaz özelliği bulunan bir tavanın içerisine tereyağını ve eşit miktarda sıvı yağı koyalım. Bu iki yağda ısındığında kuru soğanı rendeleyip tavanın içerisine koyalım. Soğanın rengi dönünce tavaya havucu rendeleyip koyalım. Havucun ardından tavaya yeşil biberi kıyıp ilave edelim. Bu malzemeler kavrulduğunda tavaya kıymayı koyup pişirelim. Tavada su tamamen bittiğinde içerisine domatesi rendeleyelim. Domatesin ardından maydanozları kıyıp koyalım. Ocağı kısalım ve ceviz, kuş üzümü, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim. Kısık ayarda son malzemelerle beraber kısa süre pişirmeyi sürdürelim. İç malzemeyi hızlı soğusun diye geniş cam kap içerisine alalım. Mutfak masasının üzerine bir yaprak yufkayı serelim ve dörde bölelim. Yufkanın bir parçasının geniş kısmına 2 yemek kaşığı iç malzemeden koyalım ve yaprak sarmasında olduğu gibi sağ, sol kısımları içe doğru katlayalım. Üst kısmı da içe katlayıp klasik börek sarma şeklini uygulamış olalım. Böreğin pişme esnasında açılmaması için sivri uç kısmını suyla ıslatıp yapıştırabiliriz. Böreklerin tamamını bu şekilde sardıktan sonra kızartma işlemine geçebiliriz. Geniş bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırıp çırparak hazırlıyoruz. Yine aynı özellikte bir kap içerisine galeta ununu koyuyoruz. Listede verilen yağı yapışmaz özelliği bulunan tavaya döküp ısınmasını sağlıyoruz. Yağ iyice kızdığında tavaya, önce yumurtaya sonra galeta ununa buladığımız böreği koyuyoruz. Aynı şekilde diğer börekleri de kızartıp servis kabına koyuyoruz. Kızartma aşamasından geçen kıymalı Çin böreği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }