{ "title": "Kıymalı Çıtır Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-citir-borek.gif", "date": "23.01.2024 04:34:48", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Çıtır Börek, hamur işi yapmayı ve yemeyi sevenler için tavsiye edilir. İçi yumuşak dışı çıtır çıtır olan bu tarifi ara sıcak olarak değerlendirebilirsiniz. Yine bu tarifi dileyen gün menülerine ekleyebilirler.

Kıymalı Çıtır Börek Malzemeleri
Hamuru için
Kıymalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Çıtır böreğin yapım aşamasına hamuru yoğurmakla başlayalım. Derin bir kap içerisine sıvı yağı, sütü, ılık suyu ve tuzu koyalım. Bu malzemeye yetecek kadar un ilavesi yapalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamuru yoğurduktan sonra beze yapıp dinlenmesi için üzerine nemli bez örtelim. Böreğin iç malzemesini pişirmek üzere tavanın içerisine az miktarsa sıvı yağ koyalım. Kuru soğanı rendeleyip yağın içerisine ilave edelim. Soğan iyice kavrulduğunda içerisine sivri biberi ince kıyıp ilave edelim. Kıymayı kavurmak üzere tavaya koyalım. Kıyma iyice kavrulduğu zaman patatesi ve domatesi rendeleyip ilave edelim. İç harcın son malzemesi olan kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ilavesini de yapıp, iç harcını soğuması için ocaktan alalım. Düz bir resim üzerine az un veya nişasta koyalım ve ilk bezeyi bu zemine bırakalım. Bezenin üzerine açmaya yetecek kadar yine un veya nişasta koyup merdane ile genişletelim. Hamur şekil aldıktan sonra oklava ile büyütelim. Hamuru yufka haline getirdikten sonra içerisine harç koyalım ve rulo yapalım. Bu işlemden sonra hamura gül şekli verip, fırın kabına koyalım. Bezelerin tamamını aynı şekilde hazırlayalım ve 200 derecede ısıttığımız fırına börekleri koyalım. Çıtır böreklerin üzerine hiçbir şey sürülmemelidir. Böreklerin üzeri kızardığında pişmiş demektir. Börekleri fırından çıkarınca dileyen üzerine tereyağı sürebilir. Böylece kokusu ve lezzeti daha fazla güzel olacaktır. Kıymalı çıtır börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }