{ "title": "Kıymalı Dolma Biber", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-dolma-biber.gif", "date": "19.01.2024 02:05:00", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Kıymalı Dolma Biber, Dolma biber, tatlı ve acı çeşitleri olan, içeriğinde B6 vitamini, C vitamini ve Beta Karoten açısından oldukça zengin bir sebze türüdür. İçeriğindeki vitaminler, dolmalık biberin faydalarını sürekli gözler önüne sermektedir. Biber dolması yapmak için öncelikle alacağımız yeşil biberleri etli yapılacaksa küçük boy, zeytinyağlı yapılacaksa orta ve büyük boylardan seçmemiz gerekmektedir. Ayrıca günümüzde dolma biberlerin farklı renklerde çeşitleride mevcuttur, kırmızı, turuncu ve sarı renkli olmak üzere, bu biberleri alırken seçimine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Biber dolması çok sayıda kişilerin severek yediği yemeklerden biridir. Biber dolmasının farklı pişirme çeşitleri vardır. Hazırlanışlar aynı olsa da pişme şekli farklı olabilir. Türk mutfağı bakımından üretmek ve yaratmak bizim aşçılarımıza mahsustur. Biber dolması zengin çeşitleriyle mutfağımızda yerini almıştır, Zeytinyağlı biber dolması ve peynirli biber dolması yazları çok tercih edilir. Kıymalı, etli, fırında biber dolması vs. Gibi çeşitleri sayılmaya devam edilebilir. Hatta günümüzde yapımı yaygınlaşmaya başlayan bir iki çeşidi daha vardır. Bunlar mercimekli biber dolması, bulgurlu biber dolması gibi çeşitleri de mevcuttur.