{ "title": "Kıymalı Erişte", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-eriste.gif", "date": "20.01.2024 13:47:07", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış aylarında kıymalı erişte tüketilmekte. Hem doyurucu hem de besin değeri çok yüksek.

Kıymalı Erişte Malzemeleri
Kıymalı Erişte Nasıl Yapılır?

250 gram ev yapımı erişteyi 1 litre kaynamakta olan suya ilave ediyoruz. Aynı makarna haşlar gibi pişiriyoruz. Kaynamakta olan eriştenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ ilave edelim ki erişteler yapışmasın. Erişteler orada haşlanırken biz de diğer tarafta kıymalı sosumuzu hazırlayalım. Soğanın kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım ve ince ince doğrayalım. 100 gram tereyağını geniş bir tavaya alıp soğanları kavurmaya başlayalım. Soğan pembeleşince küçük doğradığımız yeşil biberleri ekleyelim 5-6 dakika onları kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp-küp domatesleri ekleyelim. Domatesler hafif suyunu bıraktığında kıymayı ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra pul biber, karabiber, kimyon, tuzu ekleyip karıstırdıktan sonra tavanın kapağını kapatalım kısık ateşte 10 dk pişmeye bırakalım ama arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan şehriyeleri servis tabaklarına alalım. Daha sonra kıymalı sosu ocaktan indirmeden önce ince kıyılmış maydanozları ilave edelim ve 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Servis tabağına aldığımız şehriyelerin üzerine kıymalı sosu döküp sunum yapabiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }