{ "title": "Kıymalı Fırın Yemekleri", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-firin-yemekleri.gif", "date": "19.01.2024 16:10:55", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kıymalı Fırın Yemekleri, herkesin de bildiği gibi pişirilmesinde fırın kullanılan yemekler bir başka güzel olur bugün de sizler için hazırladığımız kıymalı fırın yemeklerimizi sizlere ısrarla tavsiye ediyorum. Akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürecek tariflerimizle sevdiklerinizin ve konuklarınızın damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Mantarlı Fırın Patates

Kıymalı Mantarlı Fırın Patates İçin Gerekli Malzemeleri
Beşamel Sosu için
Kıymalı Mantarlı Fırın Patates Üzeri için
Kıymalı Mantarlı Fırın Patates Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak patateslerin kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından soyulan patatesleri halka şeklinde dilimledikten sonra kırmızı biberleri ve domatesleri halka şeklinde dilimleyelim. Daha sonra kare bir cam tepsinin her iki kenarlarına sırasıyla bir patates bir de kırmızı biber dilimi yerleştirelim. Tepsinin boş kalan tam orta kısmına ise bir patates bir de domates dilimleri yerleştirerek tepsiyi dolduralım. Üzerlerine yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ döktükten sonra tepsiyi fırına vererek 190 derecede pişmeye bırakalım.

Patatesler pişerken bizde kıymalı harcımızı hazırlayalım. Öncelikle 300 gr mantar, 2 adet kuru soğan ve 4-5 adet sivri biberleri doğradıktan sonra uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ederek ocağa koyalım. Isınan yağın üzerine doğradığımız kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan soğanların üzerine doğranmış sivri biberleri de ilave ederek birkaç dakika kadar kavurup üzerine doğranmış mantarları ilave ederek mantarlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan mantarların üzerine 250 gr kıymamızı da ilave ederek harcımızı kavurmaya devam edelim. Üzerine yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırarak kavrulan harcımızı ocaktan alalım.

Daha sonra yemeğimizin beşamel sosu için uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar un ilave ederek yağı ısıtalım. Isınan yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde edinceye kadar çırparak ocaktan alalım.

Daha önceden fırına vererek pişirdiğimiz patatesleri fırından alarak üzerine kıymalı harcımızı dökerek yayalım. Kıymanın üzerine ise beşamel sosu gezdirerek döktükten üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek tepsiyi tekrar fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek tepsiyi fırından alıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Kayık Kabak

Fırında Kıymalı Kayık Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Üzeri için
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Sosu için
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik doğrayarak başlayalım. Ardından uygun bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyup yağın ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın üzerine doğradığımız kuru soğanları ve doğranmış sivri biberleri ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine tuz, baharat ve salça ekledikten sonra kıymalı harcımızı karıştırarak ocaktan alalım.

Daha sonra kabakları iyice yıkadıktan sonra boylamasına ortadan ikiye keserek iç kısmını bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım. Tüm kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden hazırladığımız kıymalı harçtan kabakların içlerini tıpkı karnıyarık yemeğinde olduğu gibi doldurarak uygun bir fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Üzerlerine dilimlenmiş domatesleri yerleştirdikten sonra üzerine sıcak su yardımıyla hazırlanan salçalı sos gezdirerek tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına vererek kabaklar pişinceye kadar bekletelim. Tepsiyi fırından almadın 4-5 dakika önce kabakların üzerlerine rende kaşar serpiştirerek kaşarlar eriyinceye kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }