{ "title": "Kıymalı Hamur İşleri", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-hamur-isleri.gif", "date": "21.01.2024 09:52:26", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrubat ile tüketebilirsiniz. Hem kolaylık bakımından hem de lezzet bakımından gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz tariflerdir. Buyurun tariflerimize göz atabilirsiniz.

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı Poğaça Tarifi Malzemeleri
İç Harcı için
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Kıymalı poğaçanın hazırlanışına ilk önce hamurla başlayın ve bunun için unla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel karıştırın ve diğer taraftan bir su bardağı un ile kabartma tozunu karıştırıp harcın içerisine alın. Ele yapışmayacak bir hamur olana dek un ilavesi yaparak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp bezeleyin. Bezelenmiş tüm hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın.

Diğer taraftan yanmaz bir tava alın ve içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ilave edin. İçerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı aktarın ve kavurun. Soğan diriliğini yitirince tavanın içerisine 200 gr kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin. İçerisine doğanmış olan maydanozu ilave edin. Bu aşamada ocağın altını kapatın. Diğer kalan tuz ve karabiberi harcın içerisine alıp karıştırın.

İç harç soğuduktan sonra bezelerden bir tanesini alın ve parmak uçlarınızla hafif şekilde açın. Bardak ağzı büyüklüğünde açtığınız hamurun orta kısmına kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı dolusu ilave edin ve yarım ay şeklinde kapatın. Diğer bezelere aynı işlemi uygulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kıymalı poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün 200 derecelik fırında her tarafları kızarana dek pişirin.

Kıymalı Kolay Börek Malzemeleri
İç Harcı için
Kıymalı Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı kolay börek için öncelikle kıymayı yanmaz bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kavrulan kıymanın içerisine sıvıyağ ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve ince doğrayın. Doğanmış soğanları kıymanın içerisine alıp yumuşayana dek pişirin. Soğanlar yumuşayınca harcın içerisine baharat, tuz ve doğanmış maydanozu ilave edip harmanlayın. Maydanoz sıcak harç ile buluştuğu zaman hemen ölecektir. Bunun için maydanozu harcın içerisine kattığınız zaman ocağın altını hemen kapatın.

Böreğin sosunu hazırlamak için de sıvıyağ, su, yoğurt ve sütü bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırın. Bir tane fırın tepsisi alın ve her tarafını sıvıyağ ile yağlayın. Yağlanmış tepsinin üzerine bir tane yufkayı serin. Serilen yufkanın üzerine hazırlanmış sostan dökün ve yayın. Üçün yufkayı serin ve her tarafına soğutulmuş olan kıymalı harçtan ilave edip yayın. Harcın üzerine yufka serin ve sostan sürüp yayın. Yufkalar bitene dek aynı işlemi uygulayın ve böreğin en üstüne kalan sosun hepsini döküp fırçayla yayın. Böreği kare veya üçgen şekillerde kesip 190-200 derecelik fırına gönderin. Kıymalı böreklerin her tarafı kızarana dek pişirin ve piştikten sonra fırından alıp bir bezin arasında sarın. 5 dakika kadar bekletip dilimleyip sunum yapın.

Kıymalı Pide Malzemeleri
İç Harcı için
Kıymalı Pide Malzemeleri Üzeri için
Kıymalı Pide Malzemeleri Nasıl Yapılır?

Hamur için verilen malzemelerin hepsini bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırın. Unu ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırlanılan hamuru bir kenara kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Diğer taraftan kuru soğanı doğrayın sıvıyağ ilavesi yapıp kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Domatesin kabuklarını soyun ve doğrayıp harcın içerisine alın. Diğer kalan malzemeleri koyarak, birkaç dakika kavurup ocağın altını kapatın. Mayası gelen hamurdan bezeler kopartın ve pide şeklini verin. Hamurların orta kısmına kıymalı harçtan ilave edin ve domates biber dilimleri yerleştirip fırına gönderin. 200 derecelik fırında kıymalı pideler pişene dek bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }