{ "title": "Kıymalı Ispanak", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Ispanak-13.jpg", "date": "21.01.2024 07:46:07", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kıymalı Ispanak, ıspanak en sevilen kış sebzelerinden biri olup besleyici bir sebzedir. Kış aylarında hemen hemen evde haftada bir mutlaka pişer. İçeriğinde bol miktarda A, B, K vitaminleri bulunan bu güzel yemek tam bir sağlık deposudur. Kemik erimesini önleyerek kanın pıhtılaşmasını sağlar. Ispanağın içinde pişirildiği zaman ortaya çıkan buruk bir tat vardır. Lezzetli bir ıspanak yemeği için bu buruk tadı önlemenin yolu içeriğinde şeker olan havucu yemeğe dahil etmekten geçer. Havuç olmadığı zaman 1 adet kesme şeker atarsanız yine aynı işlevi yapar. Sofralarımızda özellikle çocuk beslenmesinde mutlaka dahil edilmesi gereken dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı için mutlaka ıspanağa yer vermelisiniz.

Kıymalı ıspanak yemeği için gereken malzemeler
Nasıl Yapılır?

Kıymalı ıspanak yemeği pişirmenin en zor ve önemli tarafı ıspanakların temizlenme aşamasıdır. Bir püf noktası olarak ıspanak bağ halinde iken bıçakla arka çamurlu kısımlarını kesip atın böylece kökteki çamurların yapraklara bulaşmasını engellemiş olursunuz. Ispanak yapraklarını tek tek yıkadıktan sonra elma sirkesi ilave edilmiş su dolu bir kabın içerisinde yarım saat bekletirseniz zararlı atıklardan arınmış olur. Güzelce temizlediğiniz ıspanakları bıçak değdirmeden elinizle kopararak minik parçalar haline getirin.

Kıymalı ıspanağı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları alarak soteleyin. Pembeleşince havuçları da karışıma dahil edip sotelemeye devam edin. Havuçlar biraz yumuşayınca kıymayı da ekleyerek kavurun. Kavrulmuş kıymalı karışıma domates salçasını ilave edip salçanın kokusu çıkana dek birkaç kez karıştırın. Yıkanmış ıspanakları ilave ederek tuzunu atın. Tuz atınca ıspanaklar sönerek küçülecektir. Bu aşamada yıkadığınız pirinç ve kalın bulgurları ilave edebilirsiniz. Ispanakların üzerini geçene kadar suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinç ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
" } ] }