{ "title": "Kıymalı Kabak Dolması", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kabak-dolmasi.gif", "date": "20.01.2024 16:13:45", "author": "seda Tıryakıoğlu", "article": [ { "article": "
Kıymalı Kabak Dolması, Kıymalı kabak dolması masalarımızda hem göze hem de damaklara oldukça hitap eden doyurucu, faydalı sağlıklı bir yemek çeşididir. Kabak tek başına bile besin değeri açısından da çok faydalıdır. Kalori bakımından ise diyet yemeklerinde kabağa sıkça rastlarız her açıdan oldukça tercih edilen mükemmel hafif bir sebzedir.

Kıymalı Kabak Dolması

Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabaklarımızı güzelce yıkayıp soyacak yardımı ile üst yüzeyini hafifçe soyuyoruz. Daha sonra ikiye bölerek içlerini bir çay kaşığı yardımı ile oyalım. Bu arada çıkardığımız kabak içlerini tenceremizin içine de atarak kabaklar ile pişirip değerlendirebiliriz. Ayrı derin bir kap içinde dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Aldığımız kıymayı içine koyduktan sonra üzerine ince ince küp şeklinde kuru soğanları doğrayalım, domateslerine kabuğunu soyarak küp-küp doğrayıp harcın içine atalım. Dereotunu, pirinçleri, bir tatlı kaşığı biber salçamızı tuz, karabiber çok az sıvı yağda damlatarak harcımızı bir güzelce karıştırıp yoğuralım. Önceden hazırladığımız orta boy tenceremizin içerisine kabak dolmalarımızı yaptığımız harç ile doldurarak yan yana dizelim. Bir kâse içinde salçamızı ılık su ile sulandıralım az miktar tuz katıp karıştıralım. Dolmamızın üzerine yavaşça dökelim. Üzerine margarini kaşık yardımı ile bırakalım margarin özellikle dolmalarda oldukça lezzetli bir tat bırakır bu minik notu unutmayalım. Evet artık uzun emek harcadığımız dolmamız hazır şimdi yemeğimizi aygazın üzerine koyup pişirme zamanı çok kısık olmayan ateşte ortalama 20- 25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }