{ "title": "Kıymalı Kabak Graten", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kabak-graten.gif", "date": "19.01.2024 20:35:10", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Kıymalı Kabak Graten, Graten fırında yapılan yemeklerin üzerine kaşar, parmesan, dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden herhangi birini rendeleyerek yapılan pişirme yöntemidir. Ayrıca graten, yemeğin üzerine beşamel sos dökerek yemek pişinceye kadar ve sosun üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletmek anlamına da gelir. Graten çiğ veya pişmiş yemeğin üzerine uygulanır. Pişme sırasında beşamel sosun ya da peynirin altındaki malzemeyi ısıdan koruyarak yemeğin daha yumuşak olmasına ve kendi buharıyla pişmesine yardımcı olur.