{ "title": "Kıymalı Kabak Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kabak-yemegi.gif", "date": "20.01.2024 10:29:49", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağın kıyma ile buluşması ile besin ve protein oldukça yüksek bir yemektir.

Kıymalı Kabak Yemeği Malzemeleri (6 Kişilik)
Kıymalı Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyup yıkadıktan sonra soğanları ince doğradıktan sonra, sarımsağı doğrayıp bir kenara koyalım. Daha sonra kabakların kabuğunu soyup orta boy büyüklükte küp doğrayalım kabakları doğradıktan sonra kenara koyalım. Son olarak biberleri yıkayalım ve doğrayıp bir kenara koyalım. İlk olarak derin bir tencereye zeytinyağını koyup soğanı ilave edip 2-3 dakika kavurmaya başlayalım. Daha sonra ardında doğranmış biberi ekleyip kısık ateşte rengi değişine kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra kıymayı da kavrulmuş soğan karışımına ilave ediyoruz. Kıymayı da suyunu bırakıp rengi değişine kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kıyma yeteri derecede kavrulduktan sonra salçayı ilave edelim 2 dakika kavurun daha sonra doğranmış sarımsak ekleyelim 3-4 dakika daha kavurduktan sonra kabakları ekleyelim. Üzerine sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiber koyduktan sonra bir iki defa karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 40-45 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra servis tabağına alalım üzerine dereotu ile süsleyelim.

Afiyet Olsun
" } ] }