{ "title": "Kıymalı Kabak", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kabak.gif", "date": "21.01.2024 00:24:13", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "
Kıymalı Kabak; Hangi yörenin yemeği olduğu bilinmeyen kıymalı kabak yemeği Türkiye'nin her yöresinde hemen hemen yapılmaktadır ve çok sevilen bir yemektir. Genellikle sebzeler arasında 2-3 sırada yer alır.

Kıymalı kabak yemeğinin malzemeleri
Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak malzemeleri hazırlayalım. Kabakların kabuklarını tırtıklı bıçakla kazıyalım. Kabakları kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Bir adet orta boy soğanı yemeklik doğrayalım. Dere otunu ince ince doğrayalım. Orta boy bir tencereye zeytinyağımızı dökelim. Tenceremizi ocağın üzerine koyalım yağ hafif kızmaya başlayınca yemeklik doğradığımız soğanları yağın üzerine ilave edelim. 1-2 dakika hafif pembeleşene kadar kavuralım. Hemen üzerine kıymayı ilave edelim. Kıymamız hafif renk değiştirmeye başlayınca 1 adet yeşil biberi ince ince doğrayıp ilave edelim. 1-2 karıştırdıktan sonra salçamızı ve sarımsağı ilave edelim. Salçamızı da hafif kavurduktan sonra doğradığımız kabakları ilave edelim ve hepsini birlikte soteleyelim. Yemeğimizin suyunu, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim. Kaynamaya başlayınca ocağımızı kısalım. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirelim. Tenceremizi ocaktan alalım. İnce kıyılmış dereotunu kabakların üzerine serpelim. Yemeğimiz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }