{ "title": "Kıymalı Kapuska", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kapuska.gif", "date": "21.01.2024 15:37:29", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kıymalı Kapuska, Trakya mutfağının sevilen sebzeleri arasında büyük yeri vardır. Rusça kelime anlamı Kapu'skadır. Kıymalı lahana olan bu yemek bir parça farklı yapılmasına rağmen, Kafkas ve Balkan göçleriyle Trakya mutfağında yoğun yer bulmasına rağmen, Türkiye'de pek çok yerde yoğun ilgi görmektedir ve benzer şekillerde yapılan kıymalı kapuskanın her yerde damak tadı aynıdır. Annelerin ısrarcı yemeği olan kıymalı kapuska pişirilirken salmış olduğu kokusu sebebi ile bazı çocuklar sever fakat bazı çocuklar sevemezler.

Kıymalı kabuska yemeğinin malzemeleri
Kıymalı kapuska yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle lahanayı yaklaşık 1 parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın. Kırmızı biber ve soğanları da minik bir şekilde küp-küp doğrayın. Soğan, kıyma ve kırmızı biberleri yağda kavurun. Üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Lahanaları tek bir seferde değil azar azar ilave etmenizde fayda vardır. Kavrulan lahanaların hacmi boyutu küçülünce üzerine yeniden ekleyin. Son olarak da lahanaları kavurduktan sonra bir su bardağı su, pul biber ve tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kadar düdüklü tencerede pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }