{ "title": "Kıymalı Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-karnabahar-yemegi.gif", "date": "18.01.2024 22:32:58", "author": "seda Tıryakıoğlu", "article": [ { "article": "
Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar hem hafif hem de faydalı bir sebzedir. Birkaç şekilde çeşitlendirebiliriz haşlama, salata özellikle yoğurtlu, yemeği kıymalı özellikle nefis bir tadı vardır. Bu tarifteki gibi yaparsanız eğer mükemmel bir sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz. Denenmiş ve memnun kalınmış bir tariftir. Yapım aşamasını bütün detayları ile sunacağımız yemeğimizin malzemelerine başlamadan karnabaharımız haşlarken içine 1-2 damla limon sıkarsanız rengi beyaz kalacaktır minik bir mutfak sırrı.

Kıymalı Karnabahar Yemeği Malzemeleri
Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Karnabaharı ilk önce ufak parçalara bölün ve derin bir tencerede su ile haşlayın, limon sıkmayı ihmal etmeyin kaynarken ortalama 5-10 dakikada haşlanacaktır. Bir çatal yardımı ile haşlandığını anlayabilirsiniz yumuşadıysa çatal kolay batıyor ise tamam demektir. Süzerek bir kenarda tutun, ayrı derin, geniş bir kâse içinde yumurta ve unu karıştırın iyice çırpın sonra haşlanan karnabaharları tek tek yumurtalı karışıma bulayarak bir tavada kızartın pembeleşmesi yeterli olacaktır. Kızaran karnabaharları geniş yayvan bir tencereye dizin kızartma işlemi bitince şimdi sırada kıymalı sosu hazırlamada, kuru soğanı ince bir şekilde küp halinde bir tavaya doğrayın zeytinyağı ile biraz kavurun ve kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin. Salçayı içine koyun ve biraz ılık su ilave ederek sosu hafif katı kıvamda kaynatın, daha sonra hazırladığınız sosu karnabaharların üzerine yavaş yavaş kaşık yardımı ile dökün tuz ekleyerek kısık ateşte pişirmeye alın.

Afiyet olsun.
" } ] }