{ "title": "Kıymalı Karnabahar", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Karnabahar-76.jpg", "date": "18.01.2024 22:20:51", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Kıymalı karnabahar: Kıyma ile hazırlanan karnabahar yemeği özellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer almaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek birçok yemek eşliğinde sofraları süslemektedir. Sofrada görsellik olarak iştah kabartan bir yemektir. Sağlığa olan faydası ile bilinmektedir. Üstelik tadı da birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle gelişme döneminde olan çocukların öğünlerinde sık sık yer alması gereken karnabahar vücut için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Sizde ailenize ve sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek sofrası hazırlamak istiyorsanız işte kıymalı karnabahar tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı karnabahar için gerekli malzemeler
Kıymalı karnabahar nasıl yapılır?

Öncelikle karnı baharı ters çevirerek kök kısmını oyarak kesip atıyoruz. Sonra karnabaharın yapraklarını ayıklayıp çeşmenin altında tertemiz yıkıyoruz. Karnabaharın iç kısımlarının temizlenmesi için ise derin bir tencereye su doldurup içerisine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyip karnı baharları içerisinde 10 dakika bekletebilirsiniz.

Karnabaharı haşlamak için, derin bir tencereyi ocağa alarak karnabaharın haşlanacağı kadar suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine yarım limon sıkıp bir tutam tuz serpiyoruz. Daha sonra karnabahar yapraklarını yavaş yavaş kaynayan suyun içerisine daldırarak biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Biraz haşlandıktan sonra karnabaharları çıkartıp süzülmesi için bir süzgeç içine bırakın.

Yemek pişirilecek tencereyi ocağa alarak içerisine biraz sıvı yağ koyarak ısıtıyoruz. Kuru soğanı ince doğrayıp hafif pişiriyoruz. Sonra kıymayı, sarımsağı ekleyerek biraz kavuruyoruz. Son olarak salçayı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavurup içerisine bir su bardağı su ekliyoruz. Kolay olması için tahta kaşık kullanarak karıştırıp, haşlanmış karnı baharları ekliyoruz. Pul biber, karabiber ve tuzunu serpiştirip yarım limonu da sıkıyoruz. Son olarak biraz aroma vermesi için bir tane küp şeker ekleyip karnı baharlar ile aynı hizada kalacak şekilde sıcak su dolduruyoruz. Kısık ateşte kıvama gelinceye kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Kıymalı karnabahar yemeği hazırdır, biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }