{ "title": "Kıymalı Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-karniyarik-boregi.gif", "date": "19.01.2024 03:38:00", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kıymalı Karnı Yarık Böreği, az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir börek çeşididir. Çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz gibi, en özel yemek davetlerinize en seçkin konuklarınıza ara sıcak olarak da ikram edebilirsiniz. Nefis lezzeti ve muhteşem görünüşüyle sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Karnı Yarık Böreği Malzemeleri
Sosu İçin Malzemeleri
İç Harcı İçin Malzemeleri
Kıymalı Karnı yarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği yapmaya ilk olarak kıymalı harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavanın içine 1 çay bardağı sıvı yağımızı koyup tavayı ocağa alıyoruz. Yağ bir miktar kızardıktan sonra üzerine kıymayı ilave edip rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar tamamen ölünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalı ve soğanlı harç yeteri kadar kavrulduktan sonra baharatlarını ilave edip karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıyoruz.

Derin bir kabın içine maden suyunu boşaltıyoruz. Daha sonra sütü, yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı kırıp yumurta harcın içinde tamamen yok oluncaya kadar çırptıktan sonra sosumuz hazır hale gelecektir.

Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufka seriyoruz. Üzerine sodalı sostan bol miktarda döküyoruz. Kaşığın dip tarafıyla veya fırça yardımıyla yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Üzerine bir adet yufka daha serip aynı şekilde yine sos döküyoruz. Bir kat yufka daha serip bu seferki yufkanın üzerine bol bir şekilde değil de fırça ile biraz ıslatacak şekilde sos sürüyoruz.

Elde ettiğimiz üç katlı yufkayı öncelikle ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra dörde, sonra onların da tam ortalarından keserek sekiz parçaya ayırıyoruz. Tıpkı sigara böreği için hazırladığımız yufkalar gibi hazırlıyoruz. Parçanın bir tanesinin geniş tarafına hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan koyup, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp, altı yağlanmış fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak bir şekilde sıralıyoruz. Ucu keskin bir bıçak ile böreklerin karnına uzunlamasına bir çizik atıyoruz. Çizik atarken böreğin en alttaki katına değil de harcın olduğu kata kadar bir çizik atıyoruz. Bir yağ fırçası ile kalan sosu üzerlerine sürüyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri ve altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }