{ "title": "Kıymalı Kaşarlı Pide", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kasarli-pide.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:13", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı kaşarlı pide, enfes tadı sayesinde çoğu insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle peynir sevenlerin tercih ettiği bir ürün olmaktadır. Dışarıda yenilebileceği gibi, evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için herhangi bir kabiliyet gerektirmiyor. Sadece malzemelerinizin olması yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken hamur açmak ve pideyi yapmak olacaktır. Yanlış yapılan tek konu, kaşar hızlı eriyen bir peynir türüdür. Bu yüzden fırın içerisinde pişen pideler çıkarmaya 5 dakika kala üzerine konması gerekmektedir. Normal hamurdan yapılmayıp, hamurun kabarabilmesi için toz maya konulmalı ve hamurun dinlenmesi gerekmektedir. Normal lahmacun yapılır gibi hamurun çok ince açılmaması gerekiyor. Ayrıca iç harcını çiğ olarak konmamalıdır. Eğer öyle yapılırsa hamur daha çabuk pişip, iç harcının tam pişmeyecektir.

Kıymalı kaşarlı pide malzemeleri:
Hamuru için
İç malzemesi için
Üzerine sürülmesi için
Kıymalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Unu derin bir kabın içerisine elenerek konulur. Üzerine şeker ve tuz serpilir. Yarım paket toz maya serpilerek karıştırılır. Ortasında bir çukur oluşturulur. Çukurun içerisine zeytinyağı konulur. Süt ve ılık suda yavaş yavaş konularak yoğurulmaya başlanır. Hamur yapışmayacak şekilde olana kadar kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulduktan sonra üzeri kapatılarak 1 saat boyunca bekletilir.

Bir tencerenin içerisin iç harcımızı hazırlamak için sıvı yağımızı koyarak çok küçük parçalar halinde doğradığımız soğanı ve sarımsaklarımızı koyarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Doğradığımız sivri biberleri ekleyip rengi değişmeden domates salçalarımızı ve biber salçalarımızı ekleyip bütün parçalara karışması için ezerek karıştırıyoruz. Kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymanın rengi değişmeye başladığında domatesleri rendeleyip üzerine koyuyoruz. Çok küçük olarak kıydığımız maydanozlarımızı da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamurumuzu, eşit parçalar halinde bölerek yuvarlıyoruz. Hamurların büyüklüğü mandalina büyüklüğünde olmalıdır. Hamurlarımızın ne çok büyük ne çok küçük olmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Temiz bir düz zemini hamurumuzu açarken yapışmaması için unluyoruz. Hamurumuzu alarak uzunlamasına olacak şekilde açıyoruz. Çok kalın olmayacağı gibi hamurun çok ince olmaması gerekmektedir. Açılan hamurun orta kısmına yaptığımız iç harcımızdan bir miktar koyup yayıyoruz. Dikkat etmemiz gereken tek nokta hamurun yan kısımlarının 2 parmak kadar boşluk olması gerekmektedir. İç harcın üzerine yanlarda kalan boş kalan hamur kısımlarını kapatıyoruz. Hamurun içine koymuş olduğumuz iç harcın ortasında görünmesi gerekmektedir. Bütün pideler bu şekilde yapılır. Yağlanmış olan fırın tepsisi üzerine konularak, üzeri için 1 tane yumurta sarısı, 1 fincan süt ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ konularak çırpılır. Yapılan bütün pidelerin üzerine sürülür.

Daha önceden 200 derece ısıtılmış olan fırın içerisine tepsi konularak 10 dakika boyunca pişirilir. 300 gram kaşar peyniri rendenin orta kısmıyla rendelenir. Fırın içerisinde pişen pidelerimiz 10 dakika sonra çıkarılır. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri konulur. 5 dakika daha fırın içerisinde kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilmesi gerekmektedir. Yanında yeşillikle ya da salatayla ve kola, çay, ayran olarak servis edilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }