{ "title": "Kıymalı Kaşarlı Pide", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-kasarli-pide.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:13", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı kaşarlı pide, enfes tadı sayesinde çoğu insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle peynir sevenlerin tercih ettiği bir ürün olmaktadır. Dışarıda yenilebileceği gibi, evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için herhangi bir kabiliyet gerektirmiyor. Sadece malzemelerinizin olması yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken hamur açmak ve pideyi yapmak olacaktır. Yanlış yapılan tek konu, kaşar hızlı eriyen bir peynir türüdür. Bu yüzden fırın içerisinde pişen pideler çıkarmaya 5 dakika kala üzerine konması gerekmektedir. Normal hamurdan yapılmayıp, hamurun kabarabilmesi için toz maya konulmalı ve hamurun dinlenmesi gerekmektedir. Normal lahmacun yapılır gibi hamurun çok ince açılmaması gerekiyor. Ayrıca iç harcını çiğ olarak konmamalıdır. Eğer öyle yapılırsa hamur daha çabuk pişip, iç harcının tam pişmeyecektir.