{ "title": "Kıymalı Köfte Çeşitleri", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Kofte-Cesitleri-15.jpg", "date": "19.01.2024 12:43:15", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Kıymalı köfte çeşitleri: Kıymanın çeşitli malzemelerle yoğrularak pişirilmesi ile elde edilen bir yemek çeşididir. Kıymalı köfte Türk ve dünya mutfağında çok sevilen bir yemektir. Kıymalı köftenin daha lezzetli olması için kıymanın ne çok yağlı ne de az yağlı olmalıdır. Ayrıca köfte harcına az miktarda zeytinyağı konması köftenin yumuşak olmasını sağlamaktadır. Köfte harcına konacak olan soğanın rondodan geçirerek veya rendeleyerek ilave edin. Böylece soğanın suyu köfteye lezzet katacaktır. Köfte harcının dinlenmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Hasanpaşa köfte malzemeleri
Püre malzemeleri
Sos için
Yapılışı: İlk olarak püre için patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Tencerede tereyağını eriterek patatesleri ilave edin. Sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Sütü karıştırarak koyun. En son olarak tuzunu koyun ve püre yapın. Köfte malzemeleri için bütün malzemeleri karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, ortası çukur köfteler yapın. Köfteleri fırın tepsisine dizerek üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız köftelerin içine 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. Hazırlanan salçalı sosu köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına koyun. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Akçaabat köftesi malzemeler
Yapılışı: Bir kabın içine kıymayı koyun. Üzerine yumurta sarısı, toz şeker, sarımsak, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Yaklaşık olarak 5 dakika yoğurun. Harcın üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin. Bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Tavaya yağ koymadan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şeklini verin. Köfteyi arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Karbonatlı köfte malzemeler
Yapılışı: Derin bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine yumurtayı kırın. Ardından rendelenmiş soğan, galeta unu, ince doğranmış maydanoz, karabiber, kimyon, tuz ve en son karbonatı ilave edin. Harcı iyice yoğurun. Hazırlanan harcı yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonrasında tavanın içine biraz sıvı yağ koyarak, yağı ısıtın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval ya da yuvarlak şeklini verin. Köfteyi arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }