{ "title": "Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Kuru-Fasulye-Tarifi-51.gif", "date": "20.01.2024 03:55:54", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Kıymalı kuru fasulye tarifi: Kıymalı kuru fasulye gerek Türk mutfağında gerekse de Dünyanın birçok ülkesinde sevilerek hazırlanıp yenen çok lezzetli bir yemektir. Özellikle kış aylarında daha çok tercih edilmektedir, küçük büyük herkes tarafından çok sevilir. Türk mutfağında kuru fasulyenin yanında turşu, pirinç pilavı ve evde mayalanmış yoğurttan yapılan ayranla birlikte sevisi yapılır. Herkes tarafından çokça sevilen kıymalı kuru fasulyenin, zengin protein ve lif bakımından çok zengin besleyici ve sağlıklı olduğunu bilim insanları belirtmektedirler. Bu tarz sağlıklı beslenmeye özen göstererek, sofralarda sık sık yer vermeliyiz. Kuru fasulyeyi geceden suda bekletir isek piştiği zaman kabukları soyulmaz, daha kolay pişer. Şimdi dilerseniz kıymalı kuru fasulyenin tarifine geçelim.

Kıymalı kuru fasulye tarifi için gerekli olan malzemeler
Kıymalı kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri geceden suda bekleterek yumuşatıp suyunu süzüyoruz. Kuru fasulyeyi haşlayacağımız derin bir tencereyi ocağa alıyoruz, kuru fasulyeleri tencereye alıp içerisine fasulyeleri biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz. Fasulyeleri çok fazla yumuşatmadan, dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Daha sonra süzülmesi için süzgece alıyoruz.

Kuru soğanı soyarak yemeklik olarak ince ince doğruyoruz. Biberleri de ince ince doğrayıp hazırlıyoruz. Tencereye sıvı yağ ekleyip ısıttıktan sonra önce biberleri birkaç dakika kavuruyoruz. Sonra da soğanları ekleyip soğanla pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekliyoruz. Kıyma piştikten sonra salçayı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Haşlanmış kuru fasulyeleri ilave ettikten sonra karıştırıp üzerine kaynar su ekliyoruz. Su fasulyenin üzerini üç parmak geçecek şekilde ayarlanmalıdır, böylece kıvamı güzel olur. Bazı kuru fasulyeler suyu çok çektiğinden pişirme esnasında gerektiği kadar kaynar su ilavesi yapılabilir. Son olarak tuzunu da serpiştirip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte kuru fasulyeler yumuşayana kadar pişirip kıvama geldikten sonra ocaktan alıyoruz. Kıymalı kuru fasulye tarifimiz hazırdır, biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Servis esnasında isteğe göre tabaklara pul biber serpiştirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }