{ "title": "Kıymalı Lahana Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Lahana-Yemegi-13.jpg", "date": "20.01.2024 01:38:43", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Lahana Yemeği, lahana genellikle dolma olarak herkes tarafından en çok tüketilen çeşitlerden birisidir. Özellikle kış aylarında taze olarak bulabileceğiniz lahana ile hemen her evde mutlaka nefis lezzetlerde dolma ya da lahana yemeği pişirilmektedir. Aslında pek çok kimse kıymalı lahana yemeğini pek severek tüketmez. Sağlık açısından oldukça faydalı olan lahana mutlaka tüketilmesi gereken en faydalı sebzelerden bir tanesidir. Lahana yemeği kıyma ile pişirildiği zaman hem daha çok lezzetli hem de çok besleyici ve doyurucu bir özelliğe sahip oluyor. Kıymalı lahana yemeği protein, mineraller ve vitamin bakımından zengin olan bu yemeği özellikle çocukların tüketmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yapılışı oldukça pratik olan bu muhteşem lezzetteki kıymalı lahana yemeğini eğer hala denemediyseniz hemen bu tarifi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Kıymalı Lahana Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Lahana Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küçük küpler halinde doğrayalım. Ardından kıymalı lahana yemeğini pişireceğimiz derin tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim ve üzerine kuru soğanı ekleyip kavuralım. Kuru soğanlar kavrulunca içine dana kıymayı ilave edelim ve suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Kıymada kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edip birkaç dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Bu arada lahanayı istediğiniz incelikte dilimleyerek hazırlayın ve tencereye ekleyin. Ardından tuzunu, kimyonu, kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip karıştırın. En son üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını kısık ateşe getirip lahana yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Kıymalı lahana yemeği piştikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }