{ "title": "Kıymalı Lazanya", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-lazanya.gif", "date": "21.01.2024 21:59:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kıymalı lazanya, bir anlamda makarna böreği olarak tanımlanabilir. İtalyanların çok fazla tükettiği lazanya bir çeşit makarnadır. Özellikle davetlerinizde konuklarınıza bu tarifle sunum yapabilirsiniz. Gerçekten nefis bir börek havasında hazırlanan lazanya tarifini dilerseniz peynir, ıspanak, patlıcan gibi başka malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Üzerine yaptığınız sosuyla birlikte mükemmel bir lezzeti oluyor. Fırında üzeri nar gibi kızardığında, kendine has lezzetiyle sevdiklerinizin damak tadına hitap edecek güzel bir tarif şekline bürünüyor. Şimdi kıymalı lazanya yapımına başlayabiliriz.

Kıymalı lazanya için gerekli malzemeler
İç harcı için malzemeler
Üzeri için malzemeler
Sos malzemeleri
Kıymalı lazanya nasıl yapılır?

Bu güzel tarifi hazırlamak için, öncelikle lazanyaları haşlamalıyız. Geniş bir tencerenin içine bol miktarda su ve yeteri kadar tuzu koyarak, ocakta kaynatmaya başlayalım. Suyun kaynamasıyla birlikte lazanya makarnaları kırmadan suya koyalım. Yaklaşık olarak 8-10 dakika lazanyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte haşlamaya devam edelim. Bunu fazla haşlarsanız, lazanyalar parçalanır. Buna çok dikkat edin. Daha sonra lazanyaları süzerek, kevgirin içinde soğuk suya tutun. Bunu yapmazsanız, siz iç harcı hazırlarken lazanyalar pişmeye devam eder.

Şimdi lazanyanın kıymalı harcını hazırlayabiliriz. Bunun için bir tavanın içine az miktarda sıvı yağı koyarak ısıtmaya başlayalım. Bunun içine kuru soğanı ve yeşil biberleri ince doğrayarak kavurmaya devam edelim. Ardından kıymayı koyarak, kavurma işlemini sürdürün. Bunları yaparken fazla kavurmamaya dikkat etmelisiniz. En son olarak domates ve biber salçasını, karabiber, kırmızı pul biber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek iç harcının hazırlığını bitirelim. Daha sonra harcı kenara alarak, ılınmasını bekleyelim.

Kıymalı lazanyanın sosunu hazırlamak için, derin bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü, 5 yemek kaşığı unu, yumurtayı, tereyağını ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Bunu çırpıcıyla yaparak, sosun içinde topak kalmamasını sağlamalısınız. Ardından ocağın üzerinde soru koyulaşıncaya kadar iyice pişirin.

Şimdiki hazırlığımız lazanyaları tercihen dikdörtgen bir borcamın içine yerleştirmeye geldi. Lazanya genişliğine uygun fırın kabının içine, aldığı gibi yan yana 3 sıra ya da 4 sıra şeklinde lazanyaları dizin. Bunların arasında hazırladığınız sostan dökün. Lazanyaların yarısını bitirdiğiniz zaman, orta kısmına kıymalı iç harcını serin. Yine üzerine kalan lazanyaları yine tabakalar şeklinde yerleştirin. Aralarına sostan sürmeyi unutmayın. Bu arada fırınınızı 2220 dereceye ayarlayarak ısıtın. En son olarak kıymalı lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve küçük parçalar halinde tereyağını serpiştirin. Şimdi fırında kızdıysa, kıymalı lazanyayı fırına koyabilirsiniz. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında pişen lazanyayı dışarı aldığınızda, 15 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde kıymalı lazanya kendine gelecek ve daha kolay dilimlemenize yardımcı olacaktır. Daha sonra servis tabaklarınıza aldığınız kıymalı lazanyayı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Oldukça doyurucu bir yemek olduğundan, dilerseniz tek başına ana yemek olarak bile sunabilirsiniz. Yanında ayran ikram edebilirsiniz. Tabi kalorisine de dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }