{ "title": "Kıymalı Makarna Sosu", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-makarna-sosu.gif", "date": "21.01.2024 02:39:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kıymalı makarna sosu, kimsenin hayır diyemeyeceği klasik makarna sosları arasındadır. Bu sosla birlikte makarnanın daha doyurucu ve lezzetli olması sağlanmaktadır. Hem hazırlanması hem de malzemelerin her evde kolaylıkla bulunması nedeniyle, makarnalarınızı kolayca bu sosla hazırlayabilirsiniz. Bu makarnayı tek başına ana yemek olarak tüketebileceğiniz gibi, yemeklerinizin yanında size eşlik edebilir. Kıymalı makarna sosunu dilerseniz çeşitli baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Arzu ederseniz makarnayla buluşturduğunuz sosun üzerine sade yoğurt ya da sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte kıymalı makarna sosunu hazırlayalım. Dilediğiniz makarna türüyle yani fiyonk, boncuk, spagetti, kelebek gibi hepsiyle uyumlu olacak bu sosu kullanabilirsiniz.

Kıymalı makarna sosu için gerekli malzemeler
Kıymalı makarna sosu nasıl yapılır?

Uygun bir tavanın içine zeytinyağını koyun. Bunu ocağın üzerine yerleştirerek, yağın ısınmasını sağlayın. Tavanın içine kabuğunu soymadan sadece kenarını hafifçe çizerek, 1 diş sarımsak atın. Kızmış zeytinyağının içinde sarımsağın kabuğu turuncu renge gelinceye kadar kavurun. Daha sonra yağın içinden sarımsağı alabilirsiniz. Bunu yapmamızın nedeni, zeytinyağın içine sarımsağın aromasının geçmesi içindir. Şimdi kuru soğanı incecik yemeklik doğrayarak tavanın içine atın. Yeşil biberi de aynı şekilde doğrayarak, tavanın içine atın. Bunları hafif sotelemeye başlayın. Fazla zaman geçirmeden içine kıymayı atabilirsiniz. Kıymayla birlikte malzemeyi kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çekince hemen domates ve biber salçasını hazırladığınız sosun içine atın. Kalan 1 diş sarımsağı ayıklayarak, ince kıyın. Bunu da sos malzemesi içine ilave edin. Kısa bir süre bu şekilde sosu pişirmeye devam edin. Salçaların kendine has kokusunu duyuncaya kadar sosu kavurun. Şimdi içine karabiber ve tuzu ilave edebilirsiniz. En son olarak makarnanızı haşladığınız sudan ayırdığınız 1 çay bardağı suyu ve ince kıydığınız maydanozu kıymalı sosun içine ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra kıymalı makarna sosunuz hazır hale gelir. Tavsiyemiz makarnanızı da aynı anda haşlayarak, kıymalı sosla buluşturmanız. Bu şekilde hazırladığınız sos lezzetini makarnaya daha iyi yansıtacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }