{ "title": "Kıymalı Mantar Sote", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-mantar-sote.gif", "date": "19.01.2024 09:05:52", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Mantar Sote, pilav çeşitleri ile uyum içerisinde tüketilebilecek bir ara sıcak seçeneğidir.

Kıymalı Mantar Sote Malzemeleri
Kıymalı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Sotenin malzemelerini alabilecek derinlikte bir bot tavanın içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Orta harlı ayarladığımız ocakta yağı eritelim. Yağlar eridiğinde içerisine ilk olarak kuru soğanı doğrayıp koyalım. Kuru soğan öldüğünde içerisine kıymayı koyup, iyice kavuralım. Kıymanın kendine has olan suyu pişerek bittiğinde tavaya, sivri biberi, dolmalık kırmızı biber ve sarı biberi jülyen doğrayıp ilave edelim. Malzemeler bir süre kavrulduktan sonra tavaya domatesleri soyup doğradıktan sonra ilave edelim. Domates ilavesinin ardından tavaya yıkayıp doğradığımız mantarları koyalım. Bu malzemeleri pişirdikten sonra soteye görsel ve lezzet destek verecek olan maydanoz, yeşil nane ve yeşil soğanları doğrayıp koyalım. Bu işlemden sonra sotenin içerisine, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve domates salçasını koyup, 3 yemek kaşığı sıcak su ilave edelim. Bütün bu ilavelerin ardından 3 dakika boyunca ara ara karıştırmak şartıyla pişirme işlemini devam ettirelim. Pişmiş olan kıymalı mantar sote servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }