{ "title": "Kıymalı Menemen", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-menemen.gif", "date": "21.01.2024 10:31:42", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden sıkça yapılan, hatta kahvaltı menülerini süsleyen bir anlamda geleneksel tariflerimizden biridir. İçine kıyma koyduğunuzda daha doyurucu ve besleyici hale geliyor. Kıymalı menemen tarifine arzunuza göre en son rendelenmiş kaşar peyniri ilavesi yapabilirsiniz. Dilerseniz gecikmeden birlikte kıymalı menemen tarifini hazırlamaya başlayalım. Öğlen yemeğinde bizlere eşlik edecek.

Kıymalı menemen için gerekli malzemeler
Kıymalı menemen nasıl yapılır?

Menemeni pişireceğiniz tavanın içine zeytinyağını koyun. Bunu ocağın üzerine alarak, içine ince yemeklik doğradığınız kuru soğanları, sarımsağı ve yeşil biberleri atın. Soğan ve biberleri hafifçe soteledikten sonra, içine kıymayı ilave edin. Bu arada tahta kaşıkla karıştırmaya devam etmelisiniz. Malzemeler yanmadan sadece kavrulsun. Bu arada domateslerin kabuklarını ayıklayarak, minik küpler şeklinde doğrayın. Kıymanın içine doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz. Orta ateşin üzerinde domatesler suyunu çekip, pişinceye kadar bekleyin. İçine tereyağını, tuz ve karabiberi ilave edin.

Kıymalı menemenin ana malzemeleri bu şekilde pişince, sıra yumurtalarla buluşturmaya geldi. Dilerseniz yumurtaları önceden çırparak menemene karıştırabilir ya da menemenin içine yumurtaları tek tek kırarak menemenle buluşturabilirsiniz. Bu konuda tercih sizin damak tadınıza kalsın. Yumurtalar piştikten sonra kıymalı menemende pişmiş olur. Sıcak sıcak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }