{ "title": "Kıymalı Mercimek Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-mercimek-yemegi.gif", "date": "19.01.2024 21:34:47", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kırmalı mercimek yemeği, Ülkemizde sıklıkla yapılan ve sevilen bir yemektir. Özellikle kışın soğuğunda içinizi ısıtacak bir yemek türü olduğundan sizlerde yapabilirsiniz. Çok kısa sürede kolayca yapacaksınız. Genellikle bu yemek yeşil mercimekten yapılır. Yeşil mercimek 1 gün öncesinde ıslatılması halinde daha kolay pişecektir. Eğer bunu yapmadıysanız, pişireceğiniz gün en az yarım saat boyunca düdüklü tencerede pişirmek gerekiyor. Yemeğin diğer püf noktası ise suyunun çok olmamasıdır. İçerisine isterseniz kıtır ekmek koyabileceğiniz gibi en güzeli erişte ile yapılanı olacaktır.

Kıymalı mercimek yemeği malzemeleri
Kıymalı mercimek yemeği nasıl yapılır?

Yeşil mercimeği akşamdan ıslatılması gerekmektedir. Böylece daha kolay pişecektir. Ertesi gün suyunu süzerek bol suda yıkıyoruz. Kuru soğanı ince ince doğruyoruz. Bir tencere içerisine 1 fincan sıvı yağ konularak kızdırılır. Küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların üzerine kıymayı koyuyoruz. Tahta kaşıkla arada sırada karıştırıp, kıymayı kavuruyoruz. Biber salçasını ve domates salçasını bir kabın içerisine koyup çok az su koyarak sulandırıyoruz. Kıymanın rengi değişip kavrulduğu zaman sulandırılmış salçamızı koyuyoruz. Mercimeği koyarak bütün malzemeler birbirine karışana kadar tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz. Tencerenin ağzını kapatarak, orta ateşte biraz suyun kaynamasını bekliyoruz. 5 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra, içerisine erişteleri koyuyoruz. Ocağın ateşini kısarak kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğin suyunu kontrol ediniz. Su çok azalmışsa içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz. Erişteler yumuşadığında yemeğin tuzunu ve karabiberini atarak tahta kaşıkla karıştırın. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }