{ "title": "Kıymalı Midye Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Midye-Borek-81.JPG", "date": "20.01.2024 01:01:12", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kıymalı Midye Börek, Günün her öğününde rahatlıkla tercih edilen börek çeşitleri arasında en çok kıymalı midye böreği tercih edilmektedir. Kıymalı midye böreği görünüşü ile farklılık yaratmaktadır. Şekil olarak midyeyi andırması ile sunum şıklığı oluşturmaktadır. Çıtır çıtır oluşu ve görünümünün farklı olması nedeniyle tercih edilen kıymalı midye böreğin yapılışı da çok pratiktir. Ev hanımları tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilen kıymalı midye böreğinin yapılışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi
İç Harcı için
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı; Kıymalı midye börek için öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için öncelikle soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları içerisine sıvı yağ koyduğunuz tavanın içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulurken sizde maydanozları ayıklayın ve ince ince kıyın. Pembeleşen soğanların içerisine kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Kıyma da kavrulduktan sonra maydanozu ve baharatlarını ilave ederek bir tur karıştırın ve ocağın altını kapatın. İç harcı hazırladıktan sonra küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağının içerisine su ve sıvı yağı ilave ederek sosunu hazırlayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yufkayı tezgâhın üzerine serin ve eşit bir şekilde dört parçaya bölün. Kestiğiniz yufkanın her bir parçasının üzerine hazırladığınız sostan sürün ve bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine yayın. İç harçtan koyun. Daha sonra yufkanın sivri ucunu geniş ucuna doğru büzerek kelebek şeklini oluşturun. Daha sonra yufkanın üst üste gelen kısmına bir miktar iç harç koyarak rulo yapar şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak altı yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine dizdikten sonra fırın tepsisini buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin. Dinlendirdikten sonra böreklerin üzerine kalan sosun içerisine yumurta kırarak böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Ardından isteğe göre böreklerin üzerine susam ya da kekik serpiştirerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }