{ "title": "Kıymalı Milföy Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-milfoy-boregi.gif", "date": "19.01.2024 08:48:06", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Kıymalı milföy böreği, eğer sizde sevdiklerinize ve ailenize farklı tatlar denettirmek istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Sevdiklerinize ve ailenize kolay ve rahat bir şekilde yapacağınız bu tarifi, kabul günlerinde, çayların yanında servis etmek için ya da özel günlerinizde sunmak için yapabilirsiniz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin hoşuna gidecek olan bu tarifiniz oldukça beğenilecek ve sürekli yapmanız istenecektir.

Kıymalı Milföy Böreği Malzemeleri
Üzeri için
Kıymalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıyma harcını hazırlıyoruz. Kıymayı orta boy tencerenin içinde orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar bir süre pişiriyoruz. Daha sonra üzerine çok az miktarda sıvı yağ ekliyoruz ve birkaç kez karıştırıyoruz. Orta boy tencerenin içindeki kıyma çok kavrulmadan soğanı küçük doğruyoruz ve tencerenin içine koyuyoruz, sarımsağı da küçük doğrayarak ilave ediyoruz. Eğer isterseniz bu aşamada kullanmak istediğiniz diğer sebzeleri de tencereye ekleyebilirsiniz. Daha sonra güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra tencerenin içinde bulunan malzemelerin içerisine tuzla birlikte karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra kıyma harcının dinlenmesi için bir kenara koyuyoruz. Milföy hamurlarını geniş bir tezgâhın üzerine sererek geniş ağızlı ya da tırtıklı yuvarlak bir kalıpla milföy yapraklarının her birinin kenarlarını kesiyoruz. Hamurların yuvarlaklarının 6 tanesini orta kısmından halka olacak şekilde küçük ağızlı başka bir kalıpla kesiyoruz. Ortası kesilmemiş olan tüm yuvarlakları üst üste koyuyoruz ve onların üzerine de ortası açık yuvarlakları düzenli bir şekilde aynı hizada koyuyoruz. Daha sonra çukurun içine çatal yardımıyla delikler açıyoruz. Bu işlemi hamur pişerken çok kabarmaması için yapıyoruz. Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derece ayarlanmış fırında üzeri az kızaracak şekilde pişiriyoruz. Fırında az kızaran hamurları çıkararak üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz ve hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe göre cheryy domateslerden de koyabiliriz. Daha sonra 180 dereceye ayarlanmış fırına bir kez daha koyuyoruz ve yanları kızarana kadar tekrar pişiriyoruz. İster sıcak şekilde ister ılık bir şekilde servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }