{ "title": "Kıymalı Musakka", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Musakka-58.jpg", "date": "21.01.2024 07:58:41", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kıymalı Musakka, Türk mutfağında patlıcanın yeri ayrıdır. Özgün ve lezzetli yemeklerinin birçoğunda patlıcan kullanılır. Musakka da bunlardan bir tanesidir. Kıymalı musakka patlıcanı sevmeyen insana bile patlıcanı sevdirebilir türden lezzetli bir yemektir. Patlıcanlar hazırlanırken kızartılacağı için kolesterolü olanların ve formuna dikkat edenlerin oldukça dikkatli tüketmesi gerekir. Kızartma yerine tercihe göre patlıcanlar çok az yağda önceden sotelenerek de hazırlanabilir. Yapımı oldukça kolaydır. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Patlıcanlı musakka ocağın üstünde hazırlanabileceği gibi fırınlanadabilir.