{ "title": "Kıymalı Muska Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-muska-boregi.gif", "date": "19.01.2024 14:10:59", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Kıymalı muska böreği hem kokusu hem de görüntüsü ile bütün evi saran bu börek tarifi hem sizin hem de sevdiklerinizin hem de ailenizin beğendiği tarifler arasında yer alacaktır. Gelen misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde ya da özel günlerinizde yapacağınız bu tarifi evinizde kolay ve rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Muska Böreği Malzemeleri
Kıymalı Muska Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak 250 gram kıymayı orta boy tencerenin içerisine koyuyoruz. Orta boy tencerenin içerisine yağ koymuyoruz. Daha sonra bir kenarda 1 adet orta boy soğanı ince ince doğruyoruz ve orta boy tencerenin içerisine koyuyoruz. Orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeleri güzel bir şekilde kavuruyoruz. Daha sonra 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve daha önceden haşlayıp rende yaptığımız patatesleri de ekleyerek tüm malzemeleri orta boy tencerenin içerisinde güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Böreğin sosu için 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine koyuyoruz ve çatal yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra Bir yufkayı geniş bir yerde açıyoruz ve sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde serpiyoruz. Daha sonra ikinci yufkayı da açıyoruz ve ilk yufkanın üzerine koyuyoruz. Soslama işlemini daha da az olacak şekilde tekrarlıyoruz. Yufkaları 4 parmak eninde olacak şekilde kesiyoruz. 4 parmak eninde kesilen yufka parçalarının en köşesine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz. Ucu çapraz köşeye gelecek şekilde yufkayı güzel bir şekilde sarıyoruz. Sardığımız yufkanın son ek yerine sos ekliyoruz ve böylece yufkanın yapışıp kapanmasını sağlıyoruz. Börekleri fırın tepsisine diziyoruz. Kalan sosu fırın tepsisine dizdiğimiz yufkaların üzerine gezdiriyoruz ve son olarak da üzerine susam serpiştiriyoruz. Fırın tepsisini 180 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika boyunca pişiriyoruz. Kıymalı muska börekleri servise hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }