{ "title": "Kıymalı Nohut Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-nohut-yemegi.gif", "date": "21.01.2024 10:04:37", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Nohut Yemeği, özelikle pirinç pilavı ile harika bir ikili olmaktadır. Ramazan ayının en vaaz geçilmez ikilisi olan bu menüyü yanına salata ve cacık yaparak misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. İçerisinde bolca vitamin bulunan nohut, iştah açar ve zihni kuvvetlendirir. Aynı zamanda bedene dinçlik veren bu bakliyatın bağırsak sistemine de iyi geldiği bilinmektedir. Vücudunda fazla ödem şikâyeti olan kişiler bu bakliyatı tükettiklerinde sorunları ortadan kalkar. Mideye iyi gelen nohut damar sistemine de destek vermektedir. Bu tarifi yaptıktan sonra buzdolabında bir gün boyunca saklayabilir, dilediğinizde ısıtıp tüketebilirsiniz. Nohut yemeği çabuk bozulan bir yemek olduğu için, oda sıcaklığında 2 saatten fazla bekletme meniz önerilmektedir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Bu yemeği başarılı bir şekilde pişirebilmek için düdüklü tencere öneriyoruz. Düdüklü tencerenin içerisine ilk olarak sıvı yağı koyalım ve yağ ısındığında kuru soğanları doğrayıp ilave edelim. Soğanları kavurduğumuzda sivri biberi de doğrayıp ilave edelim. Her iki malzemede kavrulduğunda tencereye kıymayı koyup, iyice kavrulmasını sağlayalım. Kavrulan kıymanın içerisine bir gece önceden sıcak suya ıslatıp şişirdiğimiz nohutları ilave edip, şöyle bir çevirdikten sonra domates salçasını koyalım. Domates salçasını yemek kaşığı ile ezerek iyice karıştıralım. Tencereye tereyağını da koyduktan sonra suyu ilave edip, sırası ile tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyalım. Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve et veya sebze göstergesini işaretleyelim. Yemeğin orta ateşte pişme süresi 30 dakikadır. Bu sürenin sonunda düdüklü tencerenin havasını çıkartıp, yemeğin pişmiş olup olmadığını kontrol edelim. Bazı nohutlar yapı itibari ile geç pişerler. Eğer inatçı bir nohut tercihi yapmış ve yemeğiniz hala pişmemiş ise içerisine sıcak su ilave edip pişmesini sağlayabilirsiniz. Kıymalı nohut yemeği piştikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }