{ "title": "Kıymalı Nohut", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Nohut-17.jpg", "date": "21.01.2024 09:52:59", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kıymalı nohut; oldukça sevilen bir yemek çeşididir. Nohut, besin değeri çok yüksek olan kuru baklagillerin en değerli türlerinden bir tanesidir. Nohut denilince ilk aklıma gelen şey humus olarak adlandırılan meze geliyor. Tazesi de çerez olarak yenilebilen nohut, Türk mutfağının kıymetlileri arasındadır. Ben nohudun sadece yemeğini yaparak tüketmiyorum. Aynı zamanda haşlanmış nohudu derin dondurucuda muhafaza ederek pilav çeşitleri ile yarma çorbasının da içerisine atıyorum. Böylece evdekiler daha fazla nohut tüketme imkânına sahip oluyor. Güzel ve lezzetli bir nohut pişirebilmek için iyi pişiren bir düdüklü tencereye ihtiyacınız bulunmaktadır. Ayrıca lezzetli nohut yemeğinin sırrı nohudun cinsinde saklıdır. Ben denemeler sonucu bulduğum markadan çok memnunum ve 3 yıldır hep o markayı tercih ediyorum. Sizlerle kıymalı nohut yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı nohut yemeğinin malzemeleri
Kıymalı nohut nasıl yapılır?

Kıymalı nohut yemeğinin yapımına bir gün önceden başlamanız gerekmektedir. Bunun için nohutları ayıklayarak ılık suya ıslatın ve serin bir yerde yaklaşık 12 saat bekletin. Özellikle kapaklı tencere tercih ederseniz nohutlar daha iyi kabarır. Ayrıca ıslatma suyunu bol tutarsanız nohut suya doyar ve pişirdiğinizde çok su çekmez. Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltın ve yemeklik olarak doğranan kuru soğanlar ile kıymayı biraz da tuz ilave ederek kavurun. Kavrulan malzemenin üzerine salça ve ıslatılıp süzülen nohutları da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Kavrulan nohutların üzerine kaynar suyu ve baharatları da ekleyerek kaynayıncaya kadar tencerenin ağzı açık bekletin. Kaynamaya başlayan düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve havasının çıktığı andan itibaren yaklaşık 50 dakika yarım ateşte pişirin. Düdüklü tencerenin kalitesi ve nohudun cinsine göre pişme hızı değişebilir. Bu nedenle siz pişme süresini kendi durumunuza göre ayarlayabilirsiniz. Düdüklü tencerenin ağzını iyice soğuduğunda açın ve kıymalı nohut yemeğini uygun bir tencereye boşaltın. Kıymalı nohut yemeğiniz hazır. Yanında turşu ile servis yapabilirsiniz.

Nohut yemeğini arzu ederseniz kuşbaşı et ya da kemikli et ile de pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Kıymalı nohut yemeğinin yanına mutlaka pirinç pilavı yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }